LG on üks tuntud telefonitootjatest, kellel see äri kuigi edukalt ei suju. Firma lõpetas isegi mõne aja eest Balti riikides oma telefonimüügi, et tulusamatele piirkondadele keskenduda (mis pole siiski aidanud).

LG suhteline edutus on muidugi kurvastav, sest nende telefonidel pole häda midagi. Vastupidi, LG mõlemad tippseeriad – kevaditi täienev G ja sügisene V – on isegi täitsa põnevad.

Igatahes, kuidas võiks telefonimüüki edendada? Osavate turunduskampaaniate ja hinnasula abil? LG valis siiski teise tee.

Lõuna-Korea tehnoloogiahiiu lahendus on lisada kahele kallile tippseeriale uus mudel LG Signature Edition, mis on isegi rekordkallis.

Vähemalt esialgu ainult firma kodumaal ilmuv telefon maksab kaks miljonit wonni (ca 1560 eurot).

Võrdluseks, et LG kaks tänavust tipptelefoni, G6 ja V30, maksavad Eesti edasimüüjatelt vastavalt alates 406,6 ja 849 eurost (hinnavaatlus.ee järgi).

Signature Edition ongi tegelikult seesama V30 uues, tootja väitel suisa kriimukindlas keraamilises kattes. Tellija võib lasta ka tahaküljele oma nime graveerida.

Ka töömälu ja andmeruumi on senisest rohkem, vastavalt 4 ja 64 GB asemel 6 ja 256 GB. Ja kaasas on Bang & Olufsseni kõrvaklapid. Ja Android 7 asemel on juba karbist võetuna Android 8 (miskipärast sai sellega tänavu suurtest tootjatest hakkama ainult Sony).

LG Signature Edition maksab isegi rohkem kui Apple'i lukstelefon iPhone X, mille hind Lõuna-Koreas on 1,42 miljonit wonni ehk 1110 eurot.

Miks keegi peaks siis senisest palju kallima ja veidi täiendatud V30 ostma, kui V30 ise juba müügihitiks ei kujunenud? Sest LG toodab erivarianti vaid 300 eksemplari, nii et see on ehtne fännikaup, vaat miks. Ja telefon ise on muidugi hea ju.

V30 läks muide ajalukkku esimene nutitelefonina, mille põhikaameral on rekordpalju valgust läbi laskev ava (f/1.6). Paraku polnud kaamera ise päris tippklassist, nagu arvustustes kurdeti.

Hetkel pole LG Signature Editionst veebis paremaid pilte, kaga kui V30 põhjal otsustada, on see telefon tegelikult tunduvalt atraktiivsema välimusega kui siin näha.