„Talvisel teel suverehvidega sõites seame ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu,“ lausus Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane. „Mida paremad on rehvid, seda kindlamalt püsib auto teel. Talverehvide puhul on oluline meeles pidada, et talverehvi mustri jääksügavus peab olema suurem kui 3 mm.“

Accelerista kirjutab, et õige rehvisügavuse kontrollimiseks võib kasutada kaheeurost - münt tuleb asetada servapidi kõige kulunuma mustriosa vakku ja siis on vaja vaadata, kas mündi hõbedane äär on mustri välimise äärega kohakuti või ei ole. Talverehvide valimisest kirjutas Accelerista juba oktoobri lõpus.

Riigi ilmateenistus lubab tänaseks pilves ilma ning lume-, lörtsi-, ja vihmasadu. On jäidet ja nähtavus on halb. Õhutemperatuur jääb -1 ja +3 vahele.

Sõidukijuht peab arvestama, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning ootamatut libedat teed tuleb võtta praegusel aastaajal normaalse nähtusena, ütleb maanteeamet. Samuti soovitatakse autojuhtidel vältida möödasõite ning muutlike ilmaolude korral olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda. Meeles tasub pidada, et naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui talvel suvise sõidukiirusega sõita.