Roskomnadzor (massikommunikatsiooni järelvalveamet) ütles novembri alguses, et nad loodavad Google`ilt saada vastuseid, kas küberhiiglane on sihilikult sättinud otsitulemused selliseks, et Vene uudistesaitide Sputnik ja Russia Today artiklid on madalama tähtsusega, ilmudes pakutavas artiklitevalikus kaugemal all- või tagapool.

Reuters kirjutab, et kui novembri algul Google`i emafirma Alphabeti tegevjuhi Eric Schmidti käest ühel konverentsil Sputniku artiklite kohta päriti, ütles ta, et Google töötab selle nimel, et "niisugustele veebilehtedele" vähem esilekerkivust või prominentsust anda. Seda selle asemel, et niisuguseid lehti otsingutulemustest täielikult välja heita.

See kutsus esile Vene võimude protesti ja Roskomnadzor teatas eelmisel nädalal, et nad ei välista Google`i vastu meetmete kasutuselevõttu, kui see jätkuvalt Vene meediat diskrimineerib.

"Soovime teile teata, et veebiallikate - seal hulgas selliste lehtede nagu Russia Today ja Sputnik - edetabelisse seadmisel viitas Dr. Eric Schmidt Google`i jätkuvatele pingutustele parandada otsingute kvaliteeti," ütleb Google nüüd Roskomnadzori veebilehel avaldatud kirjas. "Me ei muuda oma algoritmi, et see leheküljed ümber järjestaks."

Google`i esindaja kinnitas Reutersile, et kiri oli tõepoolest ettevõtte poolt saadetud, kuid ei kommenteerinud pikemalt.

Sputnik ja Russia Today on mõlemad Vene valitsuse rahastatud leheküljed. USA luureagentuurid on väitnud, et mõlemad saidid levitasid eelmise aasta USA presidendivalimiste vältel valeinfot ja levitasid kandidaat Hillary Clintoni suhtes negatiivseid artikleid.