Kõige suurem väärtus arvutikuriteo ettevalmistamises kahlustatud FSB agendi Aleksei Vassiljevi vahistamises on see, et tema puhul õnnestus edukalt tõestada side Venemaa julgeolekuteenistusega, ütles siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort.

“Ta ei olnud niisama e-rüblik. See oli teise riigi püüe siseneda meie infosüsteemi,” kommenteeris Koort Geeniusele.

Kapo pidas novembri alguses Narva piiripunktis kinni Venemaa kodaniku, kes võeti vahi alla kahtlustatuna FSB agendina Eesti Vabariigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Vene portaali 47news.ru andmetel on tegu 20-aastase Aleksei Vassiljeviga.

“2007. aastal, kui Eesti vastu küberrünnakud olid, ei õnnestunud kedagi kohtu alla anda. Fakt on see, et need olid riiklikult korraldatud ründed. Nüüd, kümme aastat hiljem, on tõendatud ära, et teise riigi eriteenistus kasutas agenti selleks, et ta murraks Eestis olles sisse Eesti arvutisüsteemi,” selgitas Koort juhtumit.

Asjatundjate sõnul on tekitanud küsimusi väidetava häkkeri meetodites see, et ta saabus n-ö jalgsi Eesti infosüsteeme häkkima. “Vanad head meetodid võivad tihti olla edukamad [kui moodsamad],” ütles Koort.

Loe edasi Geenius.ee portaalist.