Videot vaadates saab näha mõningaid näiteid sellest, kuidas Re:scam töötab. Peab ütlema, et tegu on üsna koomilise AI-trollimisega.

Asi toimib nii, et pärast rämpskirja saamist tuleb see edasi saata aadressile me@rescam.org. Tehisintellektiga varustatud juturobot võtab edasise suhtlemise spämmijaga seejärel enda peale. Bot vastab esimesele kirjale automaatselt ning hakkab siis ka edasiste kirjade kaudu spämmijaga eikuskile viivat jutuheiet arendama, kuni spämmija tüdineb ja vestluse lõpetab. Seejärel saadab Re:scam sulle kogu vestluse üleskirjutuse. Mis viga nii näiteks mõne Nigeeria "rikkuriga" suhelda!

The Verge vahendab, et lahendus pole otseselt täitsa uus: lisaks Re:scamile on juba mõnda aega olnud kasutuses ka bot nimega Lenny, mille ülesandeks on telefoni teel tegelevaid müügimehi ja -naisi trollida.

Vanamehe jutusämplitest koosnev Lenny töötab nii, et salvestatud on 16 üsna üldise sisuga vastust. Lenny sekkub automaatselt jutusse oma pidevalt korduvate küsimuste ja muu lobaga siis, kui helistaja kõnesse auk tekib. "Vanamehe" laused sobivad ükskõik millise jutu vahele ja jooksutavad vaese telefonimüüja juhtme lõplikult kokku.