17. novembril saabub USA-s, Kanadas ja Ühendkuningriigis aga müügile firma esimene nutitelefon, Androidi opsüsteemi jooksutav Razer Phone. Loomulikult on seegi tõsisele mängumaanile suunatud.

Esimesed ülevaated on juba ilmunud ja kuulda on, et seade on tegelikult igati sobiv ka igapäevatelefoniks.

Razer ei jõudnud telefonimeisterdamiseni päris iseseisvalt, vaid "ostis ajud sisse". S.t, firma omandas tänavu jaanuaris Nextbiti, kes väljastas 2016. a alguses Kickstarteri rahvarahastuse toel nutitelefoni Robin.

Robin paistab silma pilvekesksusega: 32 GB andmeruumi mälukaardi abil laiendada ei saa. Küll aga on kasutajal 100 GB tasuta pilveruumi, kuhu seade varundab mittekasutatavad äpid ja pildid. Tarkvara jälgib kasutaja tegevusi ja otsustab selle põhjal, millal mida pilve saata – sünkimine toimub wifi võrgus viibides.

Razer lõpetas Robini müümise ruttu pärast Nextbiti ostmisest teatamist. Razer Phone on aga täitsa välimuselt selle moodi. Korpus on küll plastiku asemel metallist, aga sõrmejäljelugeja ja esikaamera asuvad sams kohas kus eelkäijal. Ka ümbritseb mõlema ekraane paks raam, mida tänavused kallimad telefonid pigem väldivad (v.a Sony).

Razer on samas veidi suurem ja märgatavalt raskem kui Robin – vt tabelit.
ekraanitõmmis

Üldiselt võib öelda, et Razer on igati moodne tipptelefon ja mõnes asjas paljudest tippmudelitest ees (kvaliteet-stereokõlarid esiküljel ja 120 Hz värskendussagedusega ekraan, nagu näiteks iPad Prol).

Märgatav raam ekraani ümber, kuuldavasti pigem keskpärase kvaliteediga kaamera, Bluetooth 4.2 ja veele vastupidavuse puudumine on muidugi päris kaalukad argumendid seadme eest mitte 700 dollari kulutamiseks.

Seni on ilma suurema eduta jäänud nii videomängudele suunatud telefonid (näiteks N-Gage) kui ka Androidiga nn mikrokonsoolid. Sestap on Razerile edu ennustada raske. Aga saame näha.

Tootja lubas esitlusel ka, et tulekul olla spetsiaalselt Razer Phone'ile optimeeritud mobiilimänge. Nii et kui mobiil on sulle oluline mänguseade, siis tead, milline tootja sulle eriti meeldida soovib.

Foto: tootja