Jeruusalemmas toimunud oksjonil maha müüdud paberi lõpphind ületas eeldatud hinna 31 000-protsendiliselt. Enne arvati, et elutarkuse eest kasseeritakse 5000-8000 dollarit. Selle asemel sai sellest kõige kõrgema hinnaga maha müüdud dokument Iisraeli oksjonite ajaloos.

Nõuanne on kirjutatud saksa keeles Imperial Hotel Tokyo ehk Tokyo keiserliku hotelli ametliku sümboolikaga kirjapaberile. See ütleb eesti keelde tõlgituna nii: "vaikne ja tagasihoidlik elu toob rohkem rõõmu kui pidev, rahutu edu tagaajamine."

Panuseid lihtsa tõe endale saamise nimel hakkasid tegema nii kohalolijad, netis panustajad kui ka oksjonile helistajad. Hind tõusis paarikümne minutiga vihinal kõrgustesse ja lõpuks jäid Einsteini tarkuse üle heitlema kaks telefoni teel osalevat jõukurit. Kui haamrilöögid ostu kinnitasid, puhkes ruumis aplaus.

Maha müüdi teinegi Einsteini üleskirjutatud nõuanne, mis küll ei kuulu talle endale ja kõlab inglise keeles nii: "where there’s a will, there’s a way" ehk siis "kui on soov midagi saavutada, on olemas ka vahendid selleni jõudmiseks." Selle hinnaks kujunes lõpuks 240 000 dollarit ehk umbes 203 000 eurot.

Einstein oli 1922. aastal äsja Nobeli preemia pälvinud ning ta kuulsus väljaspool teadusringkondi kasvas jõudsalt. Ta kirjutas allkirjastatud nõuanded Jaapanis toimunud loenguringreisi ajal. Käskjalg saabus hotelli, et Einsteinile mingit laadi teade edasi anda ja kas keeldus jootrahast - nagu on kohalik komme - või siis polnud füüsikul peenraha võtta.

"Võibolla, kui sul veab, võivad need märkmed osutuda palju väärtuslikumaks kui tavaline jootraha," olla Einsteini käskjalale öelnud.

Võib öelda, et nõuanne asjade rahulikumalt võtmise kohta mõjub tänapäeva üha enam närviliselt tõmblevas maailmas kohasemalt kui kunagi varem.