Õpituba viivad läbi fotoajaloolane Tõnis Liibek (Tallinna Tehnikaülikool) ja fotokonservaator Merilis Roosalu. Tõnis Liibek räägib fotokunsti arengust Eestis 19. sajandi teisel poolel ja 20. sajandi alguses. Kuulda saab, mida pildistati, millist tehnikat kasutati ja kes olid omaaegsed tuntumad fotograafid. Saab tutvuda põnevate näidetega Eesti Ajaloomuuseumi fotokogust ja uuritakse, milliseid huvitavaid detaile võib leida ajaloolistelt fotodelt.

Õpitoa teises pooles räägib fotokonservaator Merilis Roosalu perekonnaalbumite säilitamisest kodus, nende kasutamisest ja restaureerimisest ning jagab näpunäiteid uute perekonnaalbumite loomiseks. Soovi korral võib kaasa võtta oma fotoalbumi, et saada spetsialistidelt konkreetseid nõuandeid.

Sindi kalevivabriku pagaritöökoda. Foto Sindi Kalevivabriku Ühisuse juubelialbumist 1880. aastatest.

Õpituba Maarjamäe lossi pargis asuvas Filmimuuseumis (Pirita tee 56, Tallinn) algab kell 13.00. Õpituba kestab orienteeruvalt 1,5 tundi.

Õpitoas osalemine maksab 3 eurot, ning on vaja eelnevalt registreerida SIIN.

Eesti Ajaloomuuseumi õpitubade eesmärk on kultuuripärandi väärtustamine. Räägime sellest, kuidas ise kodustes tingimustes alal hoida perekonnalooga seotut, armsaid isiklikke mälestusesemeid või kollektsioone. Mõtleme koos teemadel, missugused asjad väärivad kohta muuseumis ja millised asjad on inimesele isiklikult tähtsad. Vaatleme, mida muuseumis hoitakse ja mida hoitakse kodus. Selgitame, kuidas vanu asju ehk meie kultuuripärandit ära tunda, säilitada ja/või taas kasutama õppida.

Vaata kogu sarja infot siit.

Avasta asja lugu!

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!