On varasemastki teada, et varesed suudavad lahendada keerukaid probleeme, on võimelised kompleksseks mõtlemiseks ja kasutama ka enda valmistatud tööriistu. Ehkki talunikele võivad nutikad linnud nuhtluseks olla, arvab üks Hollandi idufirma, et varestele võiks nüüd tänavate koristustööd usaldada.

Ettevõte nimega Crowded Cities on arendamas välja seadet nimega Crowbar, mis treenib vareseid tänavalt konisid koristama. Lind saab tasuks iga koni eest maapähkli. Seadme küljes on suur lehter, kuhu lind saab koni panna ja ka etteandur, millest maapähkel välja plupsab.

Crowbar õpetab vareseid konisid korjama neljasammulise protsessiga. Esmalt näitab masin varesele sigaretikoni ja selle kõrval tillukesel platvormil maapähklit. Sellega õpetatakse linnule selgeks, et masinast võib toitu oodata. Teiseks hakkab masin toitu välja andma alles siis, kui lind on selle juurde saabunud, millega õpetatakse varesele selgeks, kuidas aparaat töötab.

Kolmas samm: masin näitab vaid koni, ent mitte enam pähklit. Vares on segaduses, hakkab toitu otsima ja lükkab tahtmatult koni lehtrisse, tänu millele väljastab masin toidugraanuli. Sellega õpetatakse linnule koni kadumise ja pähkli ilmumise vaheline seos selgeks. Viimane samm on juba konide sihilik linnast kokkukorjamine.

Crowded Citiesi meeskond on praegu ametis töötava prototüübi ehitamisega, vahendab Popular Mechanics. Kui katsete tulemusena selgub, et mürgiste konide korjamine ja sõltuvus toiduautomaadist vareseid liiga palju ei sega ja teisalt aparaat ka disaini mõttes hästi töötab, ei saa välistama, et ühel hetkel võivad vareskoristajad tõepoolest linnapilti ilmuda. Tõsi, iseenesest oleks kõige mõistlikum muidugi üldse mitte suitsetada või siis vähemalt seda tehes konisid mitte maha visata.