Ligi viiendik inimestest andis oma hääle Arvo Kruusementi "Kevadele". Oskar Lutsu raamatu kirjutasid filmiks ümber Kaljo Kiisk ja Voldemar Panso, ning unustamatu muusika lõi Veljo Tormis.

Teisele kohale kerkis 1969. aastal ilmunund Grigori Kromanovi "Viimne reliikvia", mis kogus 16% häältest. Eduard Bornhöhe romaanil "Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimsed päevad" põhineva filmi toimetaja oli muuseas Lennart Meri ning teos sai oma meeldejääva muusika Uno ja Tõnu Naissoo käe läbi. Muusika äratas ellu Peeter Tooma võimas lauluhääl.

Viimne reliikvia

Kolmandale kohale platseerus 11% häältega Sulev Nõmmiku kolmas situatsioonikomöödia "Siin me oleme". Filmi aluseks on Juhan Smuuli monoloog "Suvitajad", ning ka filmi võtted toimusid kirjaniku kodusaarel - Muhus.

Neljandaks jäi samuti 9% häältest Sulev Nõmmiku film - tema komöödiatriloogia avafilm "Mehed ei nuta". Mõlema filmi legendaarsed laulud on kirjutatud aga Ülo Vinteri poolt ning figureerib legendaarne Lya Laatsi ja Ervin Abeli duo.

Viiendale kohale, kogudes 8% häältest, jäi edetabeli esimene uuema aja film peaosas Lembit Ulfsaki ja Elmo Nüganeniga, mis kandideeris ka Oscarile - "Mandariinid".

Mandariinid

Kuuendat kohta jäid jagama "Hukkunud alpinisti hotell" ja "1944". Seitsmenda koha sai "Nimed mamortahvlil", kaheksanda "Klassikokkutulek" ning üheksandat jagasid "Nipernaadi" ja "Seenelkäik".

Kümnendat kohta jagasid aga kolm filmi - "Nukitsamees", "Nullpunkt" ja "Sügisball".

Ühe protsendi häältest kogusid "Georgica", "Vehkleja", "Kõrboja peremees" ning "Päevad, mis ajasid segadusse".

Ühtegi häält ei saanud "Karu süda".

Lisaks nimetati filme:
"Tants aurukatla ümber", "Vallatud kurvid", "Naerata ometi", "Kirsitubakas", "Varastatud kohtumine", "Metskannikesed", "Ruudi", "Ideaalmaastik", "Keskpäevane praam", "Suvi", "Malev", "Verekivi", "Keskea Rõõmud", "Viini postmark", "Kertu", "Mäeküla piimamees", "Must Alpinist", "Indrek", "Need vanad armastuskirjad", "Tallinn pimeduses", "Sügis", "Inimesed sõdurisinelis", "November", "Tuulte pesa",

Plakat filmile "Suvi". 1976.a

Eesti Ajaloomuuseumi vastvalminud filmimuuseum avab oma uksed külastajatele juba 4.oktoobril. Kuni avamiseni toome Delfi ja Forte koostöörubriigis Teieni põnevamad edasiminekud ning uudised muuseumi näituste ning eksponaatide kohta. Kõiki filmi- ja ajaloomuuseumi lugusid saad lugeda SIIT!

Filmimuuseumi piletite võitjatega võtame ühendust!

Filmimuuseumi piletid võitsid: Signe A., Erik H., Raiko K., Maret O. ja Karmen K.