Tallinna Linnahalli projekt valmis Moskva 1980. aasta suveolümpiamängude tarbeks. Kriteeriumiks oli muuhulgas ka vanalinna silueti säilitamine. Arhitektuurikonkursi võitjaks osutus arhitektide duo Raine Karbi ja Riina Altmäe näol, kelle hoonekompleksi välisilme meenutas nii antiikset arhitektuuri kui ka vanu Rootsiaegseid kindlustusi.

Ka uue halli asukoht oli suurepärane - vahetus läheduses nii merele, vanalinnale kui ka sadamale. Linnahallis oli olemas kõik mida vaja - 4200-kohaline vaatesaal, mitmed kohvikud ning isegi jäähall. Hiljem asus hoone tagaküljel ka noorte seas populaarne baar "Lucky Luke", hiljem "Poseidon", millel on omajagu ajalugu.

Maja kujundus on nii Eesti kui ka välismaises mõistes ainulaadne nii sise-, kui ka välisilme poolest. Sellest on tingitud ka auhinnasadu: Tallinna Linnahall pälvis biennaali Interarh-83 Grand Prix, Rahvusvahelise Arhitektide Liidu presidendi kuldmedali ja preemia, ning 1984. aastal ka NSV Liidu riikliku preemia.

1985. aastal valmis Linnahalli tarbeks Enn Põldroosi kujundatud eesriie „Inimeste elu”, mida peeti vähemalt tol ajal maailma suurimaks gobelääniks.

Linnahall

Esimesed probleemid Linnahalli ehituses hakkavad aga esile kerkima juba 1998. aastal, kui laest avastati lekked. Lisaks vajasid väljavahetamist toolid, jahutussüsteem ning torustik, rääkimata valgustus- ja helitehnikast.

1999. aastal rajati Linnahalli katusele helikopterite maandumisplats ja Copterline’i terminal. Mõlgutati arendusmõtteid ning samal ajal investeeriti ka veidi arendusse - vahetati välja tualetid, mis enne ei kannatanud vähimatki kriitikat.

Helikopter Linnahalli maandumisplatsil

Kahetuhandendate aastate alguses prooviti hoonet müüa, kuid muinsuskaitse taotles hoonele uued eritingimused ning see jäi realiseerimata. Võlad aga kasvasid.

2009. aastal suleti kasutuskõlbmatuks tunnistatud jäähall. 2010. aasta jaanuaris suleti ka Linnahalli uksed renoveerimise ootuses. Viimaseks suureks ürituseks jäi saatesarja "Eesti otsib superstaari" finaalkontsert 2009. aasta lõpus, kõige viimaseks aga Looduse Omnibussi tuhandenda retke tähistamine.

Tabatud! Kene ja Marten

Renoveerimist ootab hoone aga siiani!

Vaata fotosid!