• Märgiks siin esmalt ära ka selle, et Pakistani ja Bangladeshi piiril paikneb Indial 245 000 piirivalvurit, Tiibeti piiril on 77 000 piiripolitseinikku, Kashmiri piiril veel 40 000 ameeüksuse Rashtriya Rifles liiget, Hiina piiril tegutseb eriliste luureülesannetega ja 10 000 mehega spetsiaalne piiriüksus. Idapiiridel tegutseb veel 50 000 meheline üksus Assam Rifles, Bhutani ja Nepali piiril aga 82 000 meheline üksus Sashastra Seema Bal. Meesjõu puudust piiridel küll kurta ei saa.

Kuid nendest ei piisa. Selleks, et reaalajas kontrollida piiririkkujate liikumist, neid õigel ajal tõkestada, parandada piirivalve omavahelist sidet, saadab India orbiidile tehiskaaslased, mis võimaldaks nende piiri üle täielikku kontrolli.

Igatahes kaasati ettevalmistusse kolm piirivalveteenistust ja India kosmoseagentuur ISRO ja vähemalt üks Cartosat-2 seeria satelliit on juba praegu selleks ülesandeks tööle rakendatud. Orbiidile saadeti viimatine neist Cartosat-2E 23. juunil. Selle kõrgresolutsiooniga kaamera teeb pilte 9,6 kilomeetri laiustest aladest ruumilise teravusega vähem kui meeter.