Taas on iga küsimuse juures neli vastusevarianti ning olgu kohe öeldud, et mõnel puhul võib mõni vastus ka korduda. Ehk siis võib juhtuda, et mõnd paika on küsitud mitmel korral.

Nii tänases kui kahe nädala taguses testis kasutatud vanade piltide autor Ivar Vilde (1936 -2013) sündis Tallinnas ja elas kogu elu Kalamajas. Ta kodutänav kandis kuni 1950. aastani Sõja nime, mis oli tollases rahuvõitluse ideoloogias sobimatu ja nimetati siis ümber Salme tänavaks. Õppeteed alustas Vilde Kevade tänaval Westholmi koolis ja lõpetas selle viimase poistekooli lennu liikmena, kui kool juba Tallinna 22. keskkooli nime kandis.

Edasi viis ta tee Pärnu maanteele Tallinnas, kus Vilde õppis Tallinna Polütehnikumis masinaehituse tehnoloogiat. Töömeheajast enamuse töötas ta Pärnu maanteel asunud Pöögelmanni tehases konstruktori, tehnoloogi ja tehnilise büroo juhatajana, samal tänaval asuva ajakirjandusmaja trükikojas peamehaanikuna ja NASA-le kosmoseantenne tootvas firmas Forelli tänaval.

1950. aastatest alates tegeles Vilde matkamise ja võistlus- ja kaugpurjetamisega - lausa sellisel tasemel, et tuli kolmekordseks Eesti meistriks jalgrattamatkamises ja sai ka II kategooria purjetamiskohtunikuks. Eesti matkaliit valis ta 20. sajandi Eesti 100 silmapaistvama matkaja ja matkategelase hulka. Ivar Vilde vanaisa ja Eduard Vilde isa olid vennad.

Alates 1952. aastast tegutses ta aktiivselt fotograafiaga. Ivar Vilde arvukatest reisidest jäi maha üle 20 000 slaidi ja rohkem kui 50 000 negatiivi. Ajaloomuuseumi kogus on Ivar Vilde pilte üle 8000 faili, mille seas on ka paar tuhat Tallinna pildistuste negatiivi 1960. – 1980. aastatest. Nende seast on valitud ka tänase testi vanad pildid. Uued fotod samadest paikadest tegi Delfi fotograaf Tiit Blaat.

Et pärast mõistatamist vana pilti uuesti näha, kasuta uue foto paremasse serva tekkivaid noolekesi ja sikuta neid üle foto.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!