Radeon RX Vega on tootja lubaduse järgi vingeimate GeForce'idega tõesti jõudluselt samas klassis, kuigi väga detailseid arve esitlusel ei näinud ega kuulnud.

Põhiline lubadus on panna arvutimängud lippama vähemalt kiirusega 53 k/s (kaadrit sekundis), kui monitor on 1440p pildi ehk 2560 x 1440 piksliga. GeForce GTX 1080 pakkuvat sel puhul ainult 45 k/s. Aga arvata võib, et AMD valis esitlusel hoolega, milliseid teste näidata.

RX Vega pakub ka paari luksulikku võimalust, millega paljudel pole tegelikult midagi peale hakata. Esiteks suhtleb toetab see ühe kaabliga 5K ekraane, mis on väljaspool Mac-arvutite maailma küll haruldased.

Spetsiaalne pistikprogramm ehk software plugin võimaldab aga graafikakaardil lisaks 4K VR videot jooksutada. Mis tähendab, et video ümbritseb vaatajat täisringis ja sel on ultrakõrglahutus-kvaliteedi jagu piksleid.

Kaardid saabuvad kahes võimsusastmes: USA-s alates 399 dollarist maksab Vega 56 (sees on 56 arvutusüksust ehk compute unit'it) ja 499 dollarist Vega 64 Air Cooled (õhkjahutus, 64 arvutusüksust). Kõik need jõuavad müügile 14. augustil.

RX Vega kõige jõulisemad kaardid toetavad ka vedelikjahutust, mis lubab süsteemi vaiksemaks muuta ja lisab ülekiirendamise võimekust.

Kes ootab veel AMD tänavust tipp-arvutiprotsessorit ehk 16-tuumalist Threadripperit, siis oodake 10. augustil, mil see ilmub hinnaga 999 dollarit.

Kes tahab veidi tagasihoidlikumat elukat, võib valida veel 12-tuumalise (799 dollarit) ja 8-tuumalise (549 dollarit) variandi vahel. Viimane ilmub siiski veidi hiljem, alles 31. augustil.