Näis, nagu olnuks suur mereimetaja mööda Seine`i jõge ülesvoolu linna ujunud ja seal hukkunud. Ent tegu oli siiski vaid hüperrealistliku mudeli, kunstiinstallatsiooniga. 17 meetri pikkuse "looma" autoreiks on rühmitus nimega Captain Boomer Collective ja see sai valmis ühe ööga. Belgia kunstnike šokeeriva teose eesmärk on tõsta teadlikkust sellest, kuidas inimesed keskkonda hävitavad. Ja tõesti, kunstnikud võtsid vaevaks isegi haisu ja verd simuleerida. "Teadlased", kes vaala uurisid, olid aga näitlejad.

The Mirror teatab, et projekt õnnestus, kuna paljud inimesed olid veendunud, et tegu on tõepoolest ehtsa surnud kašeloti ehk võidisvaalaga.

"See teeb mind väga kurvaks, sest kui niisugune loom peab Atlandi ookeanist siia meie kesklinna ujuma, on seal selgelt probleemid. Ma usun, et see on meie süü," ütles üks linlane ajalehele.

Ehmatav stseen Pariisis.
Kuigi tegelikkuses on väga vähetõenäoline, et kašelott ujuks mööda Seine`i Pariisi välja, leitakse neid Põhjamere kaldalt surnuna siiski sageli. Tavalise aasta jooksul leitakse näiteks Suurbritannias rannalt kaks kuni viis surnud kašelotti, eelmisel aastal aga hukkusid ühe kuu jooksul lausa kümned loomad, vahendab IFLScience Suurbritannia vaalaliste uurijaid.