Eile kirjutasid paljud meediaväljaanded Microsofti Windows 10 uuendusega nimega Fall Creators Update kaasas käivast nimekirjast, millesse olid kantud rakendused, mille ettevõte on otsustanud kaotada või mida enam edasi ei arendata. Nimekirja sellesse kategooriasse, kus on mittearendatavad ja tulevikus tõenäoliselt ajaloo prügikasti lendavad rakendused, kuulus ka MS Paint. Nagu öeldud, põhjustas see paljudes joonistusprogrammi austajates nördimust ja sotsiaalmeedia külvati üle kümnete tuhande nutuemotikonidega.

Nüüd teatas Microsoft, et MS Painti ikkagi maha ei maeta. See lihtsalt kolib. Jah, rakendus eemaldatakse küll Windowsi põhilisest opsüsteemist, aga see leiab endale koha AppStore`is, ütles Microsoft ametlikus blogipostis. Igaüks võib selle sealt tasuta alla laadida ja joonistada, kuni inspiratsiooni jätkub või hiirekäsi krampi läheb.

"Nägime täna MS Painti puudutavat uskumatut tundepuhangut ja nostalgiat," ütles Microsoft. "Kui sellest midagi õppida, siis seda, et pärast 32 aastat on MS Paintil nii palju fänne. On imetore näha, et inimestel jätkub vanale usaldusväärsele rakendusele sedavõrd palju armastust."

Ühtlasi viidati postis, et teate eesmärk on lihtsalt asjad korraks üle selgitada, kuna otsus MS Paint AppStore`i liigutada oli juba varem tehtud. Kas see ka tegelikult nii on või reageeriti lihtsalt rakenduse kolimisega fännide nördimusele, pole teada.

Tõsi, osaliselt on MS Painti juba asendanud uus, eelmisel sügisel esitletud Paint 3D, mil on mõned samad omadused ja võimalused. Ühtlasi soovitatigi blogipostis seda kasutada.