Microsoft Windowsi järgmist uuendust nimega Windows 10 Fall Creators Update puudutava info seas on nimekiri neist rakendustest, mis kas eemaldatakse uuendusega koos või mis ei ole enam aktiivses arenduses ja mille puhul on võimalik, et need eemaldatakse mõne järgmise uuendusega. Teise kategooriasse, kus on mittearendatavad, tulevikus võib-olla ajaloo prügikasti lendavad rakendused, kuulub ka MS Paint.

Windows 10 Fall Creators Update peaks tulema - nagu nimigi ütleb - tänavu sügisel, mõne allika info kohaselt septembris ja mõne järgi oktoobris. Lähemalt saab uuenduse sisust lugeda portaalis windowscentral.com eile ilmunud ülevaates uuendustest ja muudatustest. Tõsi, tolles artiklis Painti ja selle võimalikku kadumist ei mainita, keskendutakse pigem asjadele, mis lisanduvad ja mida paremuse poole timmitakse.

MS Paint on olnud osa Windowsist juba üle 30 aasta, selle esimene versioon tuli välja Windows 1.0 operatsioonisüsteemiga aastal 1985. On selge, et nüüd suunab Microsoft oma energia eelmise aasta lõpus esitletud Paint 3D arendusse.

Mustvalget ürg-Painti näeb allolevast videost: