Vaatajahuvi selle vastu püsib jätkuvalt kõrgel, seda ei jahutanud isegi mõne aja tagune teade, et kaheksas hooaeg jääb viimaseks.

Kui värske seitsmes hooaeg möödunud pühapäeval ehk 16. juulil ekraanidele jõudis, siis lõi see taas rekordeid, nii ametlike vaatajanumbrite kui ka veebipiraatide huvi osas.

HBO sai "Troonide mängu" seitsmenda hooaja näol oma seni vaadatuima sarja-esilinastuse üldse. Lisaks sündis tänu popi sarja uute osade saabumisele rekord, et kui palju inimesi üheaegselt firma striiminguteenuseid HBO GO ja HBO Now kasutab.

Seitsmenda hooaja avaosa vaatas 16,1 miljonit inimest, mis märgib kuuenda hooaja avaosaga võrreldes suisa 50protsendilist kasvu.

GO, mille vaatamiseks peab mõnelt teleoperaatorilt seda sisaldava paketi tellima, kogus seitsmenda hooaja esilinastuse ajaks teleekraani ette 10,1 miljonit inimest, mis on kuuenda hooaja avapauguga võrreldes 27%-line kasv.

Kuuenda hooaja kümme jagu kogusid igaüks keskmiselt 25,7 miljonit vaatajat. Värske seitsmes hooaeg alustab isegi vägevamalt.

TorrentFreak avaldas ülevaate ka sellest, kuidas "Troonide mängu" seitsmes hooaeg veebipiraatidele hästi meeldib, nii torrentikasutajate kui ka striimingusaitide eelistajate hulgas.

Selgub, et ainuüksi ühel juhtival piraat-striimingusaidil kogub "Troonide mängu" seitsmes hooaeg hetkel umbes 20 000 vaatamist tunnis. See on sait, mis loodudki piraatsisu voogedastamiseks.

Sarja hankimiseks loodud torrentfail kuulub aga hetkel veebis kolme kõige popima hulka ja seda jagas vähemalt 17. juulil aktiivselt 130 000 inimest. See number on vahepeal ilmselt tõusnud, mitte langenud.

[HILJEM LISATUD] Veebipiraatluse-analüütikud firmast MUSO väidavad, et "Troonide mängu" seitsmenda hooaja avajagu piraaditi 90 miljonit korda (sisaldab nii ebaseaduslikke striime, torrenteid kui ka allalaadimisi). See on ligi kuus korda suurem arv kui ametlike vaatajate oma, mis jäi 16 miljoni kanti.

Suurimad piraatijad riigiti: USA (15,1 miljonit), Ühendkuningriik (6,2 mln), Saksamaa (4,9 mln), India ja Indoneesia (kumbki 4,3 mln).