Selline linn koosneks 87 erineva suurusega kolmnurgast. Tehissaar oleks valmistatud terasest või betoonist ja selle pindala oleks umbes kolm ruutkilomeetrit.

Olaf Waals MARINist nentis, et mõned Hollandi linnad juba mõtlevad sarnaste lahenduste peale - näiteks jõkke rajatavatele ujuvparkidele.

Hollandi pindalast asub ligi viiendik allpool merepinda, umbes pool aga vähem kui meetri jagu merepinnast kõrgemal. Sajandeid on hollandlased merelt maad võitnud tammisüsteemide abiga. "Tänapäeval, mil maailmamere tase tõuseb, linnades on üha enam elanikke ja merel on üha enam inimtegevust, ei pruugi tammide ehitamine olla kõige efektiivsem lahendus," ütles Waals. Ta lisas, et ujuvad sadamad ja linnad on innovatiivne lahendus, mis kannab endas ka hollandlaste pikki merendustraditsioone.

Mudelit suurusega kuus korda kaheksa meetrit demonstreeriti võimalikele investoritele suures basseinis, sealjuures simuleeriti ka laineid, tuult ja torme. Ajaleht Telegraaf andis teada, et hetkel käivad läbirääkimised Amsterdami lähedal asuva tihedalt rahvastatud Haarlemmermeeri kohaliku omavalitsuse ja Lelystadi lennujaama juhtkonnaga. Kuid instituut ütles siiski, et praegu on projekt veel algfaasis ja paljud katsed on veel läbi viimata.

Saared oleksid merepõhja ankurdatud ning asuksid ühtlasi vahetult kalda ääres.