• Nissan Qashqai uuenduskuur rõõmustab enim autojuhti
  • Uus kõrgem varustustase Tekna+ rõõmustab sõitjaid
  • Hinnad oluliselt ei tõuse, jõuab müügile sügisel

Mul oli võimalus veeta Nissan Qashqaiga üks päikeseline päev Viinis ja linna ümbruse mägi- ning külavaheteedel. Ma ei ole teab mis ajast täiesti üksinda autoga sõitnud ja uusi kohti avastanud, nautisin iga hetke ning sain Qashqai võimetest üpris hea üldpildi.

Kellele Qashqai meeldib, ärge pikalt kõhelge: see on hea hinna-kvaliteedi suhtega auto, mis ei uhkelda moodsa välimusega ega umbeägeda tingel-tangeliga, see-eest pakub lauskmaal rahulikku ja kindlat sõitu, tuksugu kapotikaane all bensiini- või diiselmootor. Qashqai ei ole vägev kurviliste tõusude vallutaja, aga Eesti oludes saab auto muretult hakkama igal juhul.

MÕNI VAHVA FAKT QASHQAI KOHTA, MIDA TE VÕIB-OLLA EI TEADNUD

Nissan Qashqai tähistab tänavu oma kümnendat sünnipäeva. Meil pigem linnamaasturiks nimetatud auto tõi tootja turule krossoverite ehk kõrgendatud linnaautode segmendis ning sellisena on Qashqai kogu maailmas ostjate südamed võitnud.

2002. aasta jaanuaris tulid Nissani insenerid kokku, et mõelda välja uus Almera. Aastase peamurdmise käigus jõuti tõdemuseni, et tegelikult oleks vaja midagi teistsugust, mis suudaks murda luukpärade ja kohmakate linnamaasturite ülemvõimu: krossover mõistena oli juba 15 aastat tagasi kasutusel ning segmends nähti oodatud “uut energiat”.

2004. aastaks said insenerid valmis esimese Qashqai ideeauto, milles püüti kokku panna linnamaasturite ja pereautode paremad omadused: kõrge isteasend, piisav sõidumugavus, kõrgem kliirens, palju ruumi.

Nissani krossoveri ideeautot esmaesitleti Genfi autonäitusel 2. märtsil 2004. Nimi Qashqai on tuletatud iraani hõimu nimest ja peaks väljendama linnastunud nomaadi olemust. Kummalisse kombosse oli pealtvaatajatel esialgu vähe usku – kellele peaks sellist autot vaja olema?
Loe edasi siit