Atari jõudis turule tuua mitmeid põlvkondi mängukonsoole enne seda, kui Nintendo, Sega ja Sony turuliidriteks tõusid. Atari seni viimane konsool oli Atari Jaguar, mis tuli välja aastal 1993. Aastal 2013 kuulutati välja Atari pankrott, aasta hiljem alustati aga sama nime alt selliste mängude loomisega, mis mõeldud mobiiltelefonidele ja online-kasiinodesse.

Nüüd kinnitas Atari tegevjuht Fred Chesnais aga Gamesbeatile, et ettevõte on tagasi riistvaraäris. Sellele eelnes lühike peibutusvideo, milles näidati uue konsooli esikülge. Chesnais kinnitas, et konsool põhineb PC-tehnoloogial, mis tähendab, et sellega on võimalik emulaatortarkvara kasutades ka klassikalisi Atari mänge mängida.

Mõned kõige esimesed tõeliselt ikoonilised videomängud jooksid just Atari konsoolidel, sealhulgas sellised saurused nagu Pong, Pac-Man ja Asteroids. Tõsi, nelikümmend aastat tagasi Ataril raudse eesriide taha asja polnud, ent Atari mängude mõjusid või lausa otsest kopeerimist kohtab paljudes sellisteski mängudes, mida juba Eestis 90ndate alguses konsoolidel (enamasti turult ostetud nn. hiinakatel) mängiti.

Atari 2600 pult oli varustatud ühe nupu ja joystickiga ja nagu the Telegraph kirjutab, et kokku müüdi konsooli umbes 30 miljonit. Järgnevad põlvkonnad olid 5200 ja 7800 ning seejärel tuli Jaguar, mida müüdi aga vaid veerand miljonit eksemplari enne, kui see turult maha võeti.