See on ühtaegu hullumeelsena tunduv, helge ja lõõgastav kogemus, videomängude "La La Land" kui lubate – sellised mänge täna enam ei tehta.

Alustasin heliribast, sest tavapärase mängu juures pole see ju nr 1, mis tähelepanu vääriks, kohe kindlasti mitte see osa, mida võiks eraldi osta ja kuulata. Soundtrack'id on tavaliselt loodud mängu toestama, mitte domineerima.
(ekraanitõmmis)

See, mängu jaoks spetsiaalselt väljamõeldud keeles chiptuunitud, pudikeelne, bossa novast, rock`n rolli'st ja veel erinevatest stiilidest koosnev helimahlapakk väärib kuulamissoovitusele lisaks depressiooniravimi nimegi. Enamgi veel – see on lisaks ravivale toimele ka värske, isegi täna.

Mäng heliriba kõrval on kerge üllatuselemendiga platvormer, kus tegelaseks olevat kaalikakujulist lilleõitest toituvat ning iga suutäie järel kasvavat heatujulist tulnukat juhitakse mängumaailma puldi õlanuppudega kallutades, sel moel selle tasemedisaini ja füüsikaga mainipuleerides.

Õlanuppude allhoidmise ja vabastamise järel sooritab tegelane vajadusel hüppe, O-nupule klikkides laguneb ta pisemateks osadeks, et tasemete kitsamatest osadest läbi pääseda ning allahoidmisel liitub taas üheks.
(ekraanitõmmis)

Nüansirohkus ei tulene niisiis niivõrd tegelaskuju juhtskeemist kui maailma omapäradest. See pole kaugeltki mitte ideaalne kombinatsioon ning selle selgeksõppimine võib aega võtta. Iseäranis keerulised on erinevaid nurki soovivad kõrged hüpped, mis Super Meat Boy keerukuse juures ilmselt kiiresti mängutapja nime saaksid.

Õnneks pole LocoRoco Remastered sedasorti mäng, mis eeldab, et sul tubli olles iga hüppe ja suunamuutuse sooritamine kindlapeale õnnestuks, et sa saad igale kogutavale esemele pihta ja skoorid kindlasti 100%.
(ekraanitõmmis)

Selle asemel lubab see kokaiiniunenägu teekonda kogeda, pakutavat silmadesse ja kõrvadesse kaifida, võttes aeg-ajalt juhtimise üle, keerutades su tegelaskuju osasid läbi tuulepööriste, suunates neid läbi keerdus pöördes käikude kiiremini kui sokkides Ibrahim Mukunga järsku kurvi võtta jaksaks.

Ennekõike on LocoRoco Remastered lummav ja lõõgastav mänguelamus, mis on vastulöögiks kõigele halli-pruunitekstuursele ja vägivaldsele.
(ekraanitõmmis)

LocoRoco Remastered
Ilmumisaeg: 9. mai 2017
Platvorm: PS4
Autor: SCE Japan Studio, tootja: Sony Computer Entertainment
(Algupärane Locoroco ilmus 2006. a juunis Sony taskukonsoolile PSP)