On selge, et tennisepallist suuremad raheterad võivad külvata ränka pahandust, kuid hiljuti Denverit tabanud rahe osutus eriti kulukaks. 8. mai tormi sünnitatud rahaline kahju on suurim põõn kindlustustele osariigi ajaloos.

Kindlustusteabekeskuse Rocky Mountain Insurance Information Association andmetel küündisid näiteks autodele ja eluhoonetele tekitatud kahjudest johtunud hüvitustaotlused peaaegu 1,4 miljardi dollarini.

Kahjuhüvitusnõudeid esitasid rohkem kui 50 000 majaomanikku ja 150 autoomanikku. Seetõttu hinnatakse rahetormi vähemalt Colorado kindlustusettevõtete jaoks lähiajaloo kõige kulukamaks loodusõnnetuseks.

Kindlustusettevõtete jaoks üks kulukamaid torme enne tänavust rahet — inflatsiooni arvesse võttes — räsis osariiki 1990. aasta juulis ja läks maksma 1,1 miljardit dollarit.

Kulukuse poolest järgmine torm leidis aset 2009. aasta juulis — pärast seda laekus kahjuhüvitusnõudeid kokku „vaid“ 845,5 miljoni dollari jagu.

Tänavune jääsadu, mille käigus täheldati pesapalli mõõtu raheteri, oli tavalisest hävitavam seetõttu, et vallandus liiklus-tipptunni ajal, mis tähendab, et teedel liikus sel ajal suhteliselt palju sõidukeid.

Hiljem või varem samal päeval oleksid paljud neist liiklusvahenditest olnud garaažides, väljaspool suuremat hädaohtu.

Äärmuslikud ilmastikunähtused muutuvad üha sagedasemateks kõikjal maailmas ning kliimamuutus tõstab loodusõnnetuste, nt ägedate kuumalainete, põudade ja tugevate tormide tõenäosust tulevikus veelgi.