Zuckerberg lahkus Harvardist ise 12 aastat tagasi, et täiskohaga Facebooki juhtima hakata. Just ülikoolipäevil ta esialgu The Facebookiks nimetatud sotsiaalmeediumi aastal 2004 lõigi. Esmalt oli see vaid Harvardi tudengite suhtluskoht, hiljem laiendati seda ka teiste nn Ivy League`i ülikoolide tudengitele (Ivy League`i kuulub kaheksa nimekamat USA idaranniku ülikooli).

Siit sai alguse Facebook: Mark Zuckerberg oma ülikooliaegses ühikatoas.
Tõsi, mingeid aineid järele võtma või omal aja tegemata jäänud eksameid ta sooritama ei pidanud - Zuckerbergist sai nimelt juura audoktor. Sellistel puhkudel võib ülikool anda aukraadi ka inimesele, kes pole varem jalgagi ülikooli uksest sisse tõstnud. Teisisõnu, keda ise vääriliseks peab.

33-aastane Zuckerberg pidas tseremoonial lõpetajatele kõne ja külastas ka oma ühiselamutuba, kus ta koos Dustin Moskovitzi, Eduardo Saverini, Andrew McCollumi and Chris Hughesiga The Facebooki lõi. Ta ütles, et ilmselt kõige enam rõõmustavad ta kraadi üle ta isa ja ema, kes samuti tseremoonial kohal olid.

Aastal 2005 ütles Zuckerberg pärast täiskohaga Facebooki tööle minekut ülikooli lehele The Crimson, et ta ei tule kunagi tagasi. Läks teisiti.