Näiteks vana hea HTC on saanud valmis oma tänavukevadise tipptelefoni, mis ei jätka siiski enam tootjale kuulsust toonud One-sarja, vaid palub end kutsuda U11-ks. Nagu mingi allveelaev.

Kirjutamata seadus, mida tootjad õhinal järgivad, on see, et igal kallil telefonil peab olema mõni uuenduslik omadus (kasulik või mitte, see polegi nii tähtis), mida siis turundusrünnaku ajal esile tõsta.

U11 põnevaim uuendus on korpust ümbritsev raam, mis on puutetundlik, mis on Forte teada nutiseadmes esmakordne.

Lahenduse nimi on Edge Sense. Kui raami hellalt pigistada, siis saab sel moel telefonile käske anda, näiteks kaamera või muude äppide käivitamine, tekstisõnumi ärasaatmine või dikteerimine (sina räägid, telefon koostab teksti).

Tore on teada, et kasutaja saab ise valida, mida raami pigistades üldse korda saata, mitte kõik pole tootja dikteeritud. Advanced-režiimis saab koguni kasutada erisuguseid pigistuste kombosid: kolm kiiret pigistust annab telefonile kindla käsu, üks pikk pigistus teise kindla käsu jne.

Edge Sense on muide survetundlik lahendus, nii et selle kasutamiseks ei pea näiteks kindaid ära võtma.

Aga esmalt põhinäitajad, mis on ootuspäraselt korralikud:

* Android 7.1 opsüsteem, HTC kasutajakeskkond, kolm digiabilist: Google Assistant, HTC omaloodud abiline, Amazoni Alexa (saabub tarkvaralise täienduse teel mingi aeg pärast telefoni müügilejõudmist)

* Mõõtmed ja kaal: 153,9 x 75,9 x 7,9 mm / 169 g

* Qualcommi uusim-kiireim kiip Snapdragon 835 (kaheksa tuuma, 2,45 GHz),

* 6 GB töömälu, 128 GB andmeruumi, loeb SD-mälukaarte (USA variandis on kuuldavasti ainult 4 GB töömälu ja 64 GB andmeruumi!)

* 5,5-tolline ekraan, 2560 x 1440 pikslit, Gorilla Glass 5 kaitsekiht, Super LCD5 tehnoloogia

* USB-C 3.1, wifi ac, Bluetooth 4.2, A-GPS/GLONASS/BDS, lähiväljaside

* IP67-le vääriliselt tolmule ja veele vastupidav (jääb teoreetiliselt terveks pool tundi meetri sügavusel vee all olles)

* 12 MP UltraPixel 3 tehnoloogiaga põhikaamera, f/1.7 ava, faasituvastus-autofookus, optiline pildistabiliseerija, kaksik-LED-välk, HDR, panoraam, salvestab 2160p videot 30 k/s, 1080p videot 30 või 120 k/s, HDR-videot

* 16 MP esikaamera, tagavalgustusega sensor, salvestab 1080p videot, teeb selfisid häälkäsklust kuuldes

* HTC BoomSound Hi-Fi helitehnoloogia, aktiivse mürasummutusega USonic-klapid, samas puudub 3,5 mm kõrvaklapipesa

* 3000 mAh aku, QuickCharge 3.0 kiirlaadimine

* esiküljel sõrmejäljesensor

Huvitavaid uuendusi teiste hiljutiste Androidi tipptelefonidega võrreldes on seega üllatavalt palju. Eks nende tegelik väärtus selgub muidugi alles (pikema) testimise käigus:

* survetundlik raam

* põhikaameral f/1.8 asemel f1/1.7 ava,

* häälkäskluse-minapildid,

* uusim-jõulisim Snapdragoni kiip,

* helitehnoloogia

* kolm digiabilist

U11 ilmub USA-s juuni alguses. Kuna nüüd on moes eeltellijatele ka midagi kingiks kaasa anda, siis näiteks USA-s saab operaatorilt Sprint 2aastase lepinguga eeltellija tasuta kaks Amazoni nutikõlarit Echo Dot.

U11 maksab USA-s 649 dollarit ja Ühendkuningriigis 649 naela. Eestis võib seega hinnaks kujuneda 750-800 eurot.