Filmi alguses kordab Lia Laatsi mängitud seltsimees Emalendur Abeli karakter Maestrole: "Küll on hea, et te olete meesterahvas", ning mõnikümmend minutit hiljem on lugupeetud viiuliõpetaja majavalitsuse naisorkestri ridades ning Muhu rahvarõivaisse riietatud. Eriti jääb silma kaunis kiritanu, mis pika mehe peast veel erakordselt hästi paistab.

Kaader filmist "Noor pensionär"

Veel hiljuti teadsid Eesti ajaloomuuseumi töötajad, et filmis olev tanu on nende käsutuses, kuna ERRi kostüümikogust saadud sarnase peakatte juures oli viide "Noor pensionär". Pannes aga tanu filmikaadritega kõrvuti, ei ole vaja eksperti, et näha erinevusi kahe tanu vahel. See tekitab aga küsimuse - kui see pole tanu, mida kannab Ervin Abel, siis kelle tanu see on?

Kui kellelgi peaks olema aimu, kust võib pärineda niivõrd uhke Muhu tanu, võib sellest teada anda emailil meenutus@delfi.ee

Ilusat ja põhjalikult kaunistatud uhket kõrget tanu saad keerutada liigutades hiirega vasakule ja paremale. Tanu on hoolikalt tikitud ka tagatpoolt!

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!