Võib arvata, et nädalapäevad tagasi avaldatud uus versioon ehk Google Earth 9 saab istuva töö tegijaile olema hea vahend päeva teises pooles huvitavalt aega raisata. Kui paljuski sarnane rakendus Google Maps on asjalik igapäevane navigeerimistööriist, siis Google Earth on jätkuvalt pigem mõeldud maailmaga tutvumiseks, fantaasiale hoogu andmiseks ja miks mitte ka inspiratsiooniks puhkusereiside planeerimisel.

Ühe põneva uuendusena saab näiteks värskes versioonis vaadata maailma tähtsamaid paiku lisaks kahedimensioonilisele vaatele ka üsna detailses, nukumaailma või SimCityt meenutavas 3D-pildis, mis on kokku pandud Street View ja satelliidipiltide kombinatsioonina. Tõsi, see pole kõigi kohtade puhul saadaval - USA suuruselt kolmanda linna Chicago (all ekraanitõmmis) kolmedimensioonilist vaadet Eesti suuruselt kolmanda linna ehk Narva omaga võrrelda ei tasu, sest ehkki 3D-nupp on valikus ka Narva pildi juures olemas, meie linnadel sellist vaatevarianti tegelikult praktiliselt pole.

3D-Chicago.
Lisaks 3D-vaadetele avanevad uuendusena riikide, suurlinnade ja kuulsate vaatamisväärsuste otsingusse sisestamisel ekraani paremas ääres infokaardid, millele klikkides saab paiga kohta lähemalt lugeda.

Uus funktsioon on ka Voyager ehk Rändaja - selle alt leiab poolsada teadlaste kureeritud temaatilist ringreisi erinevatest maailma paikadest Londonist Galapagose saarteni. Mõnel puhul on lisatud ka videod, näiteks Uus-Guinea saarel elavate paradiisilindude elust rääkiva ringreisi saatjaks on klipid Sir David Attenborough juhitud BBC saadetest. Koostööd on tehtud ka NASA, Sesame Streeti ja muude kergemate ning tõsisemate institutsioonidega ja Voyageri kategooriasse on plaanis virtuaalreise juurde lisada.

Lisaks sellele on uuenduslik funktsioon ka "I`m feeling lucky", mida valides viskab Google Earth kasutaja mõnda suvalisse maailma paika ja annab infokaardi, et inimest koha ajaloo ja olemuse osas pisut valgustada (autori pildus Google Earth 9 esimese asjana näiteks Horvaatiasse Hvari saarele).

Google Earth 9 kasutamiseks eraldi tarkvara arvutisse alla laadida vaja pole - eeldusel, et sul on arvutis juba olemas Google Chrome`i brauser. Ja kui sul on see artikkel parasjagu Chrome`is lahti, siis Google Earthi kaudu planeeti Maa uurima pääsed siia klikkides.