Eesti suurimal videomängupeol sai iga soovija katsetada erinevaid virtuaalreaalsuse võimalusi ning mänge nii videomängude ajaloost kui lähitulevikust. Oma oskused sai proovile panna Mortal Kombat XL, FIFA 17 ja – kui kvalifikatsioonid läbitud – ka suurejoonelisel Overwatchi turniiril! Lisaks toimusid terve öö kestel loengud mängu- ja arvutitootjatelt ning ürituskorraldajatelt. Kogu õhtut juhtisid Comedy Estonia tuntud koomikud Louis Zezeran ja Karl-Alari Varma. Kokku külastas üritust üle tuhande videomänguentusiasti.

Et toimunust veel paremat ülevaadet ja kaadritaguseid muljeid koguda, esitasime paar küsimust peakorraldaja Andri Allasele.

Alustame klassikutest: mis on sinu lemmikmäng?
Lemmikmäng on ausalt öeldes väga keeruline küsimus. Kuna Level1 igapäevased toimingud nõuavad, et oleksin kursis kõigega, mis videomängude meediumis toimub, inimvõimete piirides muidugi, siis jääb ise mängimiseks kriminaalselt vähe aega. Aga kui peaks valima ühe, siis ma valin kaks: Tetris ja GTA V. Neist esimene on minu lapsepõlvelemmik, suur sõber ja kaaslane. Ma võistlesin selles isegi oma emaga suurima punktisumma nimel. Teine on aga hetkel minu meelest parim näide interaktiivsest meelelahutusest, mis on ühteaegu nii humoorikas, tõsine, ühiskonnakriitiline, räägib tõsistest teemadest kergleva mängulisusega ning, mis kõige olulisem, väga meelelahutuslik!

Mille poolest erines seekordne MängudeÖÖ eelmistest?
Möödunud laupäeval toimus MängudeÖÖ 2.0 (ei oma autoriõigusi sellele väljendile). Esimest korda sai üritusse kaasatud suuremahuline arvutivõistlus, millele eelnesid väga pingelised kvalifikatsioonimängud internetis. Ma loodan, et ka lõppvõistlusele pääsejad tundsid, kui eriline on pooletuhande inimese ees mängida. Teiseks suuremaks erinevuseks varasematega võrreldes on kindlasti Comedy Estonia koomikute lisamine üritusele. Nali ja videomäng käivad ju ikka käsikäes.

Meenuta mõnd erilisemat hetke üritusest!
Kell on saamas mõne minuti pärast 21:00 ning kohe-kohe avatakse piletiväravad, et kogu see inimhulk MängudeÖÖ alasse lasta. Samal ajal olen mina toomas viimast väga vajalikku kotitäit tehnikat. Sellest rahvamassist enda läbisurumine oli vast kõige värvikam hetk. Sellega hakkama saamine andis teed ühele väga meeleolukale ja elamusterohkele ÖÖle.

Millega jäid väga rahule ja mida võiks järgmine kord veel paremini teha?
MängudeÖÖ korraldamine on üks suur õppimisprotsess, mis ei lase kunagi millegagi päris rahule jääda. Iga üritus peab olema eelmisega võrreldes edasiminek, muidu ei jõua me kunagi muu maailmaga mängukultuuri vallas samale tasemele, aga kui nüüd hetkeks kogu korraldustiimi kiita, siis tegemist oli vaieldamatult seni kõige parema MängudeÖÖga.

Millal saame uuesti MängudeÖÖle koguneda?
Järgmine üritus tuleb täpselt siis, kui ta tuleb.