Siin võib neile uudse nipina soovitada videomängudega tegelemist. Maailmas on juba paar värsket näidet, kuidas sellest võib kasu olla.

Näiteks Rootsis on selline poliitik nagu Rickard Nordin, kes kogub tuntust oma veebi-kaardimängu Hearthstone sessioonide striimimisega Twitchis.

Lõuna-Koreas, kus videomängude nautimine ja e-sport on juba rahvuslike traditsioonide osaks kujunenud, on seis aga veelgi vägevam. Presidendikandidaat Moon Jae-in hakkas nimelt ise mängu jaoks sisu looma.

Ja mitte suvalise mängu jaoks, vaid mees meisterdas kaks areeni armastatud reaalaja-strateegia StarCraft: Brood War tarbeks. See arvutimäng ilmus juba 1998. a novembris, aga on armastatud ja populaarne siiani, eriti kõiksugu e-spordiüritustel.

StarCraft ja selle iseseisev lisapakk Brood War (mõlemad 1998) on nüüdsest tasuta allalaaditavad, seda ka Mac-arvutitele. Lisatud on ka mõned pisiparandused.

Kes aga selle aegumatu klassika eest ikkagi maksta tahab, oodaku suve, mil autorfirma Blizzard on lubanud väljastada kaasajastatud graafikaga variandi. Kõik on põhimõtteliselt sama, kuid pildiline pool on värskem. Yay!