Volkswagen esitles Arteon Gran Turismot tänavu märtsis, 87. Genfi autonäitusel ning ei jäänud pikalt venitama uudismudeli müügi alustamisega.

Alates müügiletulekust on nii Arteon kui Arteon R-Line saadaval bensiini- ja diiselmootoritega, mil võimsust kuni 206 kW (280 hj) TSI või 176 kW (240 hj) TDI mootori puhul.Mõlemad tippversioonid on standardvarustuses kahe siduriga käigukasti (DSG) ja 4Motion nelikveoga.

Arteon võlub kliente kombinatsiooniga emotsionaalsest disainist, sportlikust karismast, äärmisest paindlikkusest ning ohtrast ruumist – auto teljevahe on tervelt 2841 mm ning pagasit mahub autosse 563-1 557 liitrit.

Tehnilise poole pealt väärivad uue Volkswagen Arteoni puhul märkimist esi- või nelikvedu ning digitaalnäidikud ja -juhtseadised. Varustusse kuuluvad muuhulgas digitaalne näidikuplokk Active Info Display, esiklaasinäidik, 9,2-tollise klaasekraaniga uus infolustisüsteem Discover Pro ja viipejuhtimine.

Arteonil on peal uusima põlvkonna pikivaheregulaatoriga kiirushoidik (ACC), mis võtab arvesse ka selliseid andmeid nagu kiirusepiirangud ja teekonnainfo ning muudab neile vastavalt automaatselt sõidukiirust.
Loe edasi siit