GIF on lihtsaim animaformaat ja sellise pildi kestvus, enne kui sisu korduma hakkab, on tavaliselt paar sekundit. Soome kunstnik Juha van Ingen otsustas luua aga lausa tuhat aastat kestva GIF-i!

"ASLAP" ehk "As Long As Possible" (ee "Nii pikk kui võimalik") on seega liikuv pilt, millel on lootust meid kõiki üle elada. See koosneb enam kui 48 miljonist ehk 48 140 288-st kaadrist.

Ega vaataja paljust ilma ei jää, kui keegi kurvastab, et inimelu lühidus ei võimalda seda täispikkuses jälgida. Pildiline osa koosneb nimelt valgetest numbritest mustal taustal, mis vahetub kümne sekundi järel (iga kaader on just nii pikk).

Kunstiteos on nautimiseks väljas Soomes Kiasma kaasaegse kunsti muuseumis, mis selle ära ostis ja lubab ka teha kõik neist oleneva, et GIF-i järgneva tuhande aasta vältel käigus hoida.

"ASLAP"-i loomiseks ja püsimiseks vajalikuks failid asuvad serveris, mis striimib sisu mitmele sünkroniseeritud esitusseadmele. Nii ei saa ühe rike taiese püsimajäämist takistada.

Van Ingen talletas "ASLAP"-i ka ajakapslisse, kus on fail ise, GIF-i kui formaadi tehniline kirjeldus ja teose taasesitamiseks vajalik tarkvaraline kood väljaprinditud kujul. Nii et kui midagi enne aastat 3017 untsu läheb, saab keegi milleeniumipikkust kunstiteost ajakapsli abil taasalustada.