Tavaliselt kasutatakse 1,3 miljoni elanikuga Dallases sireene selleks, et elanikke tornaadode ja muude ohtlike ilmastikunähtuste eest hoiatada. Sedapuhku hakkasid need hüüdma ilma mingi ohuta ja tegid oma tööd senikaua, kuni tehnikud need käsitsi välja lülitasid.

Viimsepäevameeleolud tõid mõistagi omakorda kaasa selle, et linna hädaabinumber 911 ujutati murelike kodanike kõnedega üle. Et Dallase kõnekeskus on viimasel ajal olnud kimpus tehniliste probleemide ja töötajate nappusega, oli see lisakoormus neile eriti ränk.

"Oleme hetkel päris kindlad, et keegi väljastpoolt meie süsteemi pääses sireenide juhtimisprogrammidele ligi ja pani need tööle," ütles linna hädaolukordade juhtimisosakonna direktor Rocky Vaz järgmisel päeval reporteritele. Ta lisas, et süüdlase leidmine saab olema sama keeruline nagu heinakuhjast nõela leidmine. Ametlikus teadaandes öeldi, et ilmselt oli häkker kohalik, pärit Dallase piirkonnast. Kuidas teada saadi, et tegu oli just häkkeri, mitte mingi muudlaadi süsteemiveaga, linnavõimud uurimise huvides ei täpsustanud.

Läbi aegade suurim omalaadne kuritegu

Vazi sõnul oli seekordne häkkimine läbi ajaloo suurim hoiatussireene puudutav küberkuritegu. Tavaliselt suudavad kurikaelad üle võrgu käivitada ühe või paar sireeni. Seekord oli neid aga lausa 156. Pooleteise tunni jooksul ei tuututanud need vahetpidamata, vaid umbes 15 tsükli jagu, millest igaühe kestus on umbes poolteist minutit.

Dallase sireenide kohta öeldi, et loodetavasti saadakse need sealse aja järgi täna pärastlõunaks taas töökorda. Selleks nädalaks ennustati sinnakanti muuhulgas äikesetorme, nii et sireene võib peagi nende õigel eesmärgil vaja minna.