S8 ja selle suurema venna S8+ puhul hakkab silma näiteks see, et esiküljelt ekraani alt on kadunud füüsiline kodunupp, kus nende eelkäijatel (S7 ja S7 Edge) ja nii mõnelgi teisel telefonil on peidetud ka sõrmejäljesensor.

Samas on vasakule küljele tekkinud helivaljuse reguleerimise nuppude alla veel üks füüsiline nupp, mis on pühendatud Samsungi uuele digiabilisele Bixby.

Mõtlesin kohe, et selline eraldi nupp tundub ebavajalik, sest Bixby võiks ikka kasutaja häälele (kindlale fraasile) reageerida nagu digiabilistele seni kombeks. Lisaks jääb ju helivaljusenuppe otsides tihti näpu alla hoopis Bixby, mis ei meeldi üldse.

Samsung ilmselgelt mu arvamust ei jaga, sest kommenteeris Engadgetile, et nupp jääb ainult Bixbyle ja kasutajad ei saa sellele mingit muud toimingut või käsku määrata.

Osad telefonihuvilised minu tagasihoidlikku arvamust siiski jagavad, nii et üks USA-s elav osavkäpp oskas S8 Bixby-nupu juba ümber programmeerida.

Kuna S8 jõuab, kordan, müügile alles aprilli teises pooles, siis inimene testis oma häki töökindlust oma kodu lähedal asuvas T-Mobile'i salongis. Salaja, eeldatavasti.

Forte muidugi seda järele proovida ei soovita, juhul, kui see uue kalli telefoni kuidagi ära rikub ja/või garantii tühistab. Aga vähemalt teadke, et Bixby nupp ei pea tingimata Bixbyle kuuluma. Sinna võib mistahes äpi määrata.

Samsung võiks sarnase võimaluse lisada tarkvaratäienduse käigus juba lähitulevikus (kuigi ilmselt ei lisa).