Sellest lähtuvalt võime juba täie kindlusega väita, et Facebookile meeldib tohutult sotsiaalmeedia- ja kiirsuhtlus-äpp Snapchat.

Facebookile kuuluvad veebiteenused/äpid Instagram, WhatsApp ja Messenger on kõik hakanud hiljuti pakkuma oma varianti Snapchatis leiduvast valikust Stories (kindla aja jooksul kustuva pildirea või video loomine, mida teised vaadata võivad).

Facebook Live'i ehk Facebooki-otsestriimi on aga tekkinud Snapchatis nähtud filtrid, millega ekraanilejõudjaid muuta ja kaunistada.

Facebooki omanimelisse põhiäppi lisandus äsja aga kolm Snapchatist "inspireeritud" valikut.

* kui kaamera käivitad, siis pakutakse hunnikute kaupa filtreid, efekte ja maske, mida piltidele või videotele lisada,

* Facebooki oma variant valikust Stories

* Direct, mis laseb fotosid-videosid jagada kindlale isikule kindlaks ajaks, mille järel need kustuvad

Kõik nende kasutamiseks vajalikud ekraaninupud on nähtavad Facebooki äpi ülaosas, selle kastikese kohal, kuhu uusi postitusi toksitakse.

Facebookile kuuluvates äppides leiduvad võimalused sõltuvad ka kasutaja asukohast, nii et kõik ei pruugi igal pool samal ajal kättesaadav olla. Nii et kui sina juba praegu ei näe, siis pead veel ootama.

Säärane häbematu kopeerimine on halb vähemalt kahes mõttes. Esiteks püüab Facebook oma üht suurimat sotsiaalmeedia-alast konkurenti jõuvõtetega alla suruda. Teiseks on Facebooki neli põhiäppi nii omavahel sarnaseks muutumas, et tekitab isu vähemalt mõnest loobuda.

Eriti Facebooki sarnaseks on muutumas Instagram, aga ega Messenger palju maha ei jää. Kõige vähem FB äpi moodi oli seni WhatsApp, aga seis muutus Storiesi lisamisega.