Selle tulemusel sattus päästjate sekkumist nõudvasse olukorda 250 (hilisematel andmetel 200) inimest, neist enamik vaateplatvormidel, mõned ka vagunites kahe jaama vahel.

Üks vagun jäi rikke tõttu seisma 400 meetri kaugusel alumisest, teine 400 meetri kaugusel ülemisest peatuspunktist. Alumise vaguni reisijad naasid päästjate abil omal jalal.

Kenasti alla jõudnutel kontrolliti tervislikku seisukorda, pakuti neile sooje rõivaid ja toitu. Päästetutega tegelesid üksteist psühholoogilist nõustajat, kes suhtlesid nendega viies keeles (inglise, itaalia, saksa, bulgaaria ja rumeenia).

Foto: Wikimedia Commons / Skistar

Köisraudtee jääb tavainimestele kuni pühapäevani 19. märtsini suletuks. Tekkinud riket uuritakse.

Teide on Kanaari saartel Tenerifel asuv tegev- ja kihtvulkaan. Selle kõrgus merepinnast on 3718 meetrit, mis teeb sellest Hispaania kõrgeima tipu ja ka Atlandi ookeani saarte kõrgeima tipu.

Kui arvestada kõrgust jalamilt tipuni, siis on Teide kolmas kõrgeim vulkaan maailmas (ookeanipõhjast 7,5 km), seda edestavad Hawaii saarel asuvad Mauna Loa ja Mauna Kea.

[HILJEM LISATUD] Kokku oli vagunites rikke tekkimise hetkel 70 inimest, kelle päästmiseks kasutati helikoptereid. Kõmuleht The Sun kuulutab, et 111 inimest - nende hulgas lapsed - veetsid öö mäel, vahepeatusjaamas.

Köisraudteesõit Teidele näeb muide välja selline (juutuubivideo):

Eestlased Tenerifel, kirjeldage olukorda aadressil rahvahaal@delfi.ee!