Arvutite maailma kuuluvad ju ka nutiseadmed ja connected ehk interneti teel andmeid saavad-saatvad seadmed. Lisaks võib imelikke termineid kohata lihtsalt oma harjumuspäraseid veebiteenuseid kasutades, näiteks Gmail küsib, et kas tahad 2 factor authentication'i sisse lülitada.

Kuidas siis end harida? Kui inglise keelt (hästi) ei oska ja keegi tark ei tõlgi ka, siis on muidugi pahasti, vallaste.ee taolised e-teatmikud ei pruugi alati hädast aidata. Kui aga inglise keel ületamatu takistus pole, siis soovitan uut toredat saiti.

Sideways on lihtsasti kasutatav ja lustakas ingliskeelne sõnastik. Külastad saiti, sisestad termini või valid väljapakutute hulgast ning otsingu kinnitamise järel saadki lugeda seletust, mis kasutab kõigile – või vähemalt laiemale ringile – arusaadavaid väljendeid. Seletused on löövad, vaimukad ja moekas keeles.

Näiteks mis on cookie ehk küpsis? It’s like a barista with a good memory. So every morning when you come in for your decaf soy latte with an extra shot and cream, they nod wearily and say ‘The usual?’" Tõlkes: See on nagu hea mäluga baaritöötaja. Iga hommik, kui tuled taas oma kafeiinivaba soja-latte järele, kus on lisa-annus espressot ja koort, ta noogutab tervituseks väsinult ja küsib, et kas tahad oma tavalist.

Antud näite põhjal võib öelda, et esmalt tasuks siiski tavalist IT-teatmikku lugeda või terminit veebist otsida (guugeldada), et asja mõttele nii üldiselt pihta saada. Seega sobib Sideways pigem neile, kes on arvutialal natuke teadlikumad kui päris nulltase. Aga toredat lugemismaterjali leiab igatahes!

Kui külastaja usub, et leidis saidilolevast parema analoogi, siis ta võib selle sinna postitada; teised saavad hääletada, kui hea see on. Popid tulevad otsinguvastustena esimesena või esimeste seas.

Sideways on saadaval ka Chrome-brauser'i laienduse kujul, et saaks tehnoloogia-väljendeid jooksvalt uurida, kui neid artiklites või muudes postitustes kohtad.