Ei tule vast kellelegi uudisena, et tehnoloogia areng on drastiliselt muutnud töömaastiku võrreldes meie esivanematega. 1925. aastal ilmunud statistilise albumi andmetel oli tol ajal lausa 58% inimestest põllumajandussektoris, seevastu täna aga põllumajandus, metsamajandus ja kalapüük pakuvad tööd kõigest 5,6%-le Eesti inimestest. Põllumajanduse koha on moodsas maailmas võtnud teenindussektor, pakkudes tööd ligi 2/3 Eesti elanikest.

Rahvaloendus, "Eesti statstiline album"

Lisaks sellele, et tööjaotus on muutunud, on muutunud ka töö tegemise viisid. Enam ei pühi tänavat luudadega naised, vaid enamjaolt kasutatakse selleks puhuks ikkagi masinaid. Ka telliskivide tootmine on tänapäeval mehhaniseeritud, ning vaevalt keegi enam neid käsitsi toodab nagu alljärgnevas galeriis oleval fotol seda tehakse.

Paljud ametid on aga ajahambale vastu pidanud - poemüüja tööülesanded on sarnased ka tänapäevalgi, mis siis et veidi kergem on paremate kassasüsteemidega ning ka postimehed käivad käsitsi postkaste tühjendamas ja täitmas! Ka lapsed aitavad tänapäevalgi oma vanematel igapäevatöid teha.

Vaata galeriist ja võrdle, kui palju on muutunud tööliste jaoks igapäevaelu!

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!