Alo on ideetelefon, mille loomisega on seotud nimekad prantslastest disainerid Philippe Starck ja Jerome Olivet koostöös firmaga Technicolor SA (varem tuntud kui Thomson), mis valmistab meelelahutus-, side- ja meediaseadmeid.

Alo erineb tavapärastest nutitelefonidest mitmes aspektis. Esiteks muidugi kujult, mis ei meenuta ristkülikut, vaid pigem teleripulti. Ka puudub ekraan, sest Alo kuvab sisu hoopis ruumiliste hologrammide vormis.

ekraanitõmmis

Sisult järgib ideetelefon uusimat trendi, et seadme süda on tehisintellekt ehk ümbruskonnaga suhestuv ja iseõppiv tarkvara.

Seade on täielikult hääljuhitav, tahab kasutajale sõnumeid ja e-kirju ette lugeda ning tahab, et talle tekste dikteeritaks.

Telefonikaamera on vidinale ühtlasi n-ö silma eest, sest Alo suudab näiteks ümbruses "nähtud" teksti ja inimeste nägusid tuvastada.

Põhiosa on alumiiniumisulamist ja seade annab kasutajale ka vastavalt toimuvale füüsiliselt tuntavat tagasisidet värinate (haptic technology) ja isegi kuumuse põhjal.

Disainijad ei täpsusta hetkel, mida viimane märkida võiks, aga see osa ei kõla väga kutsuvalt. Kellele meeldiks, et telefon pihus kuumaks muutub.

Seadet katab läbipaistev kest, mis hakkab end vigastuse korral kohe ise taastama ja parandama.

Alo on kõigest ideetelefon, aga selle autorid ja Technicolor plaanivad aasta lõpuks ka prototüübi välja tuua. Head-aega ühesugustele ristkülikutele, millest nutitelefonide valdkond hetkel valdavalt koosneb!

[HILJEM LISATUD] Tundub, et Alo on loojad tülli pööranud. Starck väidab, et see on puhtalt tema 20 aasta vanune lapsuke, mille Olivet varastas ja taas avalikkuse ette tõi.

Ideetelefoni tõesti üksi avalikkuse ette toonud Olivet aga väidab, et ta on siiski Alo kaasdisainija, hea idee ei vanane ning töö selle arendamise kallal jätkub.

Starcki ande austajad ei pea aga tingimata kaua ootama, et ta disainitud nutitelefoni hankida. See on juba ilmunud, täpsemalt novembris. Tootja on Xiaomi.

Mudel kannab nime Mi MIX ja see kogus tähelepanu nn äärteta ekraani poolest. Mis tähendab, et ekraan katab esiküljel väidetavalt enam kui 90% pinnast. Ainuke häda, et Mi MIX on mõeldud Hiina turule ja seda pole seni plaanis mujal pakkuma hakata...