Siin nähtavas 2015. aasta videos läbis Panama kanalit Los Angeles-klassi tuumaallveelaev. Seda tüüpi allveelaevadest läbis kanalit 2015. a tõesti USS Columbus, lausa kaks korda, alguses teel Hawaii Pearl Harborist Kuubal asuvasse Guantanamo mereväebaasi ja seejärel sealt naastes.

Vaade allveelaeva enda pealt:

Panama kanali läbimine pole küll odav tegevus, sest kuigi jahtlaevad saavad kanalist läbi 2000 dollari eest, siis suurte kaubalaevade rekordiliseks tollimaksuks kanalis on olnud miljon dollarit. Kui palju allveelaeval kanali läbimine maksma läks, me ei tea.

USS Hawaii läbis kanalit aastal 2012:
Tuvastamata allveelaev kanalit läbimas aastal 2014:

2016. aasta suursündmuseks oli aga uusima sõjalaeva - hävitaja USS Zumwalt kanaliläbimine, kuigi laeva tabas kanalis rike ja ta vajas seal veel täiendavat remonti, enne kui edasi sõidetud sai.

Kanalit ei läbi muidugi vaid USA allveelaevad, vaid näiteks ka Peruu merevägi on oma uhkust (praegu peaks neil olema kuus allveelaeva) seal esitlenud.

Panama kanali ajalugu teab muide ka intsidenti allveelaevaga USS O-5 (SS-66), mis 1923. aastal teise laevaga kokku põrgates seal põhja läks. Sel ajal oli Panama kanalis lausa USA allveelaevabaas.