Keskkonnateadlikkuse seisukohast on tegu küll positiivse uudisega, aga samas kõlab linnapea Carolyn Goodmani öeldu - "Las Vegas on nüüd üks väheseid linnu terves maailmas, mis ammutab kogu oma energia rohelisest allikast" - pisut kummaliselt. Linna tuntakse ju ennekõike ikkagi tuledesäras küütlevate ja rohkelt elektrienergiat kasutavate eraomanduses olevate hotellide ja kasiinode, mitte näiteks kohaliku kommunaalameti järgi.

Ent teisalt on tõsi see, et Las Vegas on nüüd suurim linn USA-s, mis oma munitsipaalasutusi täielikult taastuvenergiaga varustab. Kuu keskel alustas Nevada kõrbes linnast umbes kolmekümne kilomeetri kaugusel tööd päikeseelektrijaam nimega Boulder Solar 1, osa energiat tuleb sealt ja osa Hooveri paisu hüdroelektrijaamast. Üleminekuga taastuvenergiale alustati aastal 2008 ja tänaseks on Las Vegas Review-Journali hinnangul linn säästnud umbes 5 miljonit dollarit aastas. Möödunud aastal ähvardas linn lausa riiklikust elektrivõrgust lahku lüüa.

Ja tuleb märkida, et on ka kasiinosid, mis on võimude algatusega kaasa tulemas - näiteks on Wynn Las Vegas, MGM Resorts International ja Las Vegas Sands Corp. lasknud oma hoonete katustele hulganisti päikesepaneele paigaldada, annab teada kohalik leht. Nii et täielikku taastuvenergiale üleminekut ei saa pikemas perspektiivis välistada.

Las Vegas asub päikeseenergia vaatenurgast soodsas kohas: päikeseliste päevade arv aastas, mil pilved katavad vähem kui kolmandiku taevast, on seal 210. Päikeseenergia on Nevadas riigi odavaim.