Vivoactive HR kõnetab nii neid, kes huvituvad vaid igapäevasest aktiivsuse jälgimisest või nutikella funktsioonidest ning kahtlemata ka trennihunte, kirjutab Digitest.ee.

Nimelt pakub Vivoactive HR põhjalikku igapäevast aktiivsusinfot, toob randmele kõik nutikella potsatavad teavitused ning voolab üle treeningrežiimidest, millest killukese moodustavad näiteks jooksmine, rattasõit, golf ja ujumine, rääkimata murdmaasuusatamisest, lumelauatamisest või isegi SUPimisest – Vivoactive HR on hästi varustatud.

Disain & funktsioonid

Esmapilgul ei ole Vivoactive HR-i puhul tegemist erilise pilgupüüdjaga – seda mannetut ristkülikut ei tasu aga välimuse järgi hinnata.

Arvestades, et Garmin paneb Vivoactive HR ühte patta nutikelladega, oleks lootnud ehk veidi rafineeritumat disaini. Kui aga mõõdupulgaks võtta vanem pulsiandurita Vivoactive, on uue versiooni disainis muutunud paljugi rohkemat peale pulsianduri lisandumise – ja seda heas suunas (khm-khm, maitse üle ei vaielda).

Varasem Vivoactive on küll peenem ja õhem, kuid uuem on vahetanud kuju rohmaka ruudu pealt ristkülikule.

Vivoactive HR-i disain on kahtlemata funktsionaalne – midagi, mis fashionistade südameid kiiremini põksuma ei pane, kuid sobib hoopis iga fitnessisti ja tervisesportlase randmele.

Kella silikoonist käerihm ühildub korpusega nii sujuvalt, et võiks arvata, et need oleks ühest tükist välja raiutud, kuid on hoopis vastupidiselt lausa eemaldatav ja asendatav.

Funktsionaalsuselt on Vivoactive HR Garmini üllitiste ridades üks vägagi omapärane kuju – sel on tavapäraste aktiivsusmonitoride keha, mille sees peitub Garmini parimate spordikellade tehnoloogia (vaata näiteks fenix 3).

Vivoactive HR on varustatud 20,7 x 28,6 mm värvilise puutetundliku ekraaniga. Ekraani all asetsevad kaks väikest nuppu, mille kaudu (lisaks puutetundlikule ekraanile) käib kella menüüs seiklemine. Vasem nupp kontrollib ekraani taustvalgustust ning toimub tagasi-nupuna. Paremal pool asetsev nupp käivitab ja lõpetab kõik treeningud.

Kella veekindlas korpuses peitub lisaks ka GPS, baromeetriline kõrgusmõõtur, elektrooniline kompass ning Garmini Elevate optiline pulsiandur. Lähemalt vaadates ilmnevad põhjused, miks Vivoactive HR oma eelkäijaga võrreldes niivõrd palju digimuutunud on: selle korpus peab mahutama pulsianduri, vastupidava aku ning kõik, mis kella veekindlaks teevad.

Lisaks nutikale sisule on ka Vivoactive HR ekraan puutetundlik – see võimaldab vaevata libistades ja nipsates läbi vaadata kogu päevase aktiivsuse ja teadaanded.

Menüüst avanevad vaated kogu päevasele aktiivsusele, sammudele, intensiivsetele minutitele, viimasele treeningule, ilmateatele, nutitelefoni märguannetele ning ka viimase nelja tunni ning kogu nädala pulsiinfole – päris eeskujulik kogus infot.

Kella ekraani eredust on võimalik omal käel seadistada. Automaatselt on see kolmandal astmel (kümnest) ning vajab sel puhul lugemiseks veidi enam silmapingutust. Mida kõrgem aste, seda suurem akukulu, nii et siinkohal tuleb kandjal oma valik teha. Kella taustvalgustust saab sisse lülitada nii nupust kui mugavalt ekraanil nipsates.

Vivoactive HR ei ole nutikelladega ühes pajas asjata – see kuvab mis tahes teavituse, mis Sinu nutitelefoni potsatab. Funktsioon, mis võib küll tüütuks muutuda, kui sotsiaalmeedias eriti agar oled, kuid kella vibratsioonimootor (võrdluses piiksuva helialarmiga) on küllaltki tagasihoidlik.

Samuti saab kella saabuvaid märguandeid rakendusepõhiselt kasutajal vastavalt eelistustele ka välja lülitada.

Vivoactive HR ei ole märguannetega ka kitsi – lisaks lühikesele väljavõttele saab sõnumeid ka täies mahus avada. Samas ei too Vivoactive HR-i nutikust vaid telefoni märguanded vaid ka ilmateade tervelt kogu nädala kohta. Esmapilgul ehk ebavajalik funktsioon, kuid selliste talviste novembrite ja novembriste detsembritega nagu meil, tõotab Vivoactive HR-i ilmaennustus eriti asjalik olla.

Märkimisväärne on ka kella aku, mis lubab kuni viis päeva kõiki funktsioone kasutades (isegi GPS). Järjestikku lubab kell kuni 16 tundi GPS kasutamist, nii et salvestamata ei jää ükski päev mäenõlval suusatades ega seljatamata ükski ultrajooks.