Maailm on aga edasi liikunud ja tänavu valitsevad mobiilimängurite masse pigem sellised teosed nagu Clash of Clans, Pokémon GO ja Super Mario Run.

Angry Birds on aga samuti elus. Kuhjaga on välja antud temaatilisi tooteid alates voodipesust kuni karastusjookidest ning ka mängude koguarv on juba paarikümne kandis.

Tänavu hiliskevadel ilmus kinodesse ka täispikk animafilm "The Angry Birds Movie", mis suutis kriitikutepoolsest materdamisest hoolimata koguda ligi 350 miljoni dollari jagu piletiraha. Pole paha.

Aga rahamasin ei tohi seisma jääda, nii et Rovio kuulutas välja järgmise AB mobiilimängu. See kannab nime Angry Birds Blast! ja peaks jõudma äpipoodidesse just täna, 22. detsembril.

Paraku tundub Blast! olevat täielik haltuura, sest see paistab olevat üsna tavaline pallide liigutamise mäng, kus ekraan täitub värviliste kulinatega ning vähemalt kolm samasugust ritta saades need kaovad (ja võtavad heal juhul ka lähedusesasuvaid kulinaid kaasa), et uued võiks asemele ilmuda.

ekraanitõmmis

Taoline meelelahutus on üllatavalt nakkav ja Blast! oleks iseenesest tore väike ajaviide, kui selliseid arvuti-, konsooli- ja mobiilimänge ei oleks juba terve maailm täis. Nii et täielik haltuura Rovio poolt, kui nad just millegagi ei üllata. Senised promomaterjalid mingeid üllatusi ei paljasta.

Blast! pakub võimalust krediitkaardiga mängusiseseid pisimakseid teha, et lisaks ajale ka reaalset raha kaotada.

"Pallide liigutamise mängudest" tuntuimad on vast Candy Crush Saga ja Bejeweled, aga selliseid on sündinud viimase ümmarguselt kümne aasta jooksul terve müriaad. Mu isiklik lemmik on Puzzle Quest, mis aitas luua trendi liigutada palle ka RPG-kastmes ehk (mobiili)rollimängude raames.