Noorte Eesti teadlaste ning inseneride asutatud väikefirma on võitnud koostöölepingu PRIA-ga, pakkudes esimese firmana Euroopas makseagentuuridele satelliidipiltide töötlemisteenuse näol täpset infot, kuidas erinevate toetustega seotud põllumaad tegelikult hooldatud on. See lahendust tõstab agentuuri ametnike töö efektiivsust üle 6 korra. Sisuliselt kontrollib ühe tööpäevaga arvuti ekraani taga istudes ja satelliidipilte uurides rohkem kui nädalaga mööda maakonda ringi sõites.

Kappazeta asutajaliikmete Kaupo Voormansiku ja Kalev Koppeli sõnul on uute kaugseireteenuste väljatöötamine, tootestamine ja turule viimine omajagu suur katsumus, kuna väga suur hulk erinevaid tegevusi on vaja suure detailsusastmega lõpuni viia. Ettevõte on aga algusest peale hoolitsenud selle eest, et majasiseselt oleks olemas oskused kogu teenuseahela ulatuses, alustades piltide töötlemisest ja integreerimisest ning lõpetades kliendile kasutajaliidese väljatöötamisega, mis täpselt tema vajadustele vastaks.

Ettevõtte asutajatel on põhjalik kogemus IT-teenuste arendamisel ning samuti kõrgetele täpsusnõudmistele vastava teadustöö kogemus. Värskeid satelliidipilte saab ettevõte iilma lisatasuta ESA ja Euroopa Komisjoni Senitinel satelliitidelt ning vajadusel ka teistelt radarsatelliitidelt.

Loodetavasti kasutavad edaspidi Kappazeta teenuseid lisaks PRIA-le ka paljude teiste riikide makseagentuurid ning asjalike Eesti noorte huvi Maa kaugseire teenuseid edasi arendada ei rauge.

Loe Kappazeta tegemiste kohta lisa ka ettevõtte veebilehelt
www.kappazeta.ee