Apple.com laseb AirPodsi uudise koostamise hetkel 159 USA dollari eest tellida. Ooteajaks on märgitud kuus nädalat, nii et pakk ei saabu ilmselt tänavusel aastal.

Samas on hiljuti selgunud lisainfot, mis tekitab soovi AirPodsi üldse mitte osta. Esiteks on need ju kulukad niigi ja väike odav vaheadapter laseb tavalisi juhtmega klappe edasi kasutada ka siis, kui sul on 3,5 mm pesast vabanenud iPhone 7 või 7 Plus.

Teiseks aga teatas Apple, et kui üks juhtmeta klappidest või selle aku vajab väljavahetamist, siis võid oodata veel märkimisväärseid kulutusi.

Kui üks klappidest tuleb asendada, sest see kadus ära või näiteks laps või koduloom neelas selle alla, siis küsib Apple selle asendamise eest 69 dollarit! Sama laadimiskarbi asendamise eest.

See tundub ebaõiglaselt soolane. Kui eesmärk on hoida inimesi pettusega AirPodsi tavapärasest na-atuke odavamalt hankimast, 2 x 69 on ju vähem kui täiskomplekti eest küsitav 159, siis saaks teisiti kindlaks teha, et keegi tõesti ainult üht lisaklappi vajab.

AirPods lõpetab muide kohe heliedastamise, kui vähemalt üks 'pod kõrvast eemaldada. Kergem kui muusikat ise pausida, kui keegi ootamatult sinuga rääkida tahab. Ja saad kohe aru, kui jubin ootamatult oma kohalt lahkus.

Okei, aga teine lisakulu on veel häirivam. Klapi või laadimiskarbi aku vahetamine maksab ka, isegi, kui tootjapoolne garantii veel kestab.

Kui puudub eraldi ostetud lisagarantii (Apple One Year Limited Warranty) või su koduterritooriumil ei ulata abikätt mingi vastav seadus, siis pead garantiiajal klapi või laadimiskarbi aku vahetamise eest maksma 49 dollarit, pärast garantiiaja lõppu 69.

Kogu see jutt käis praegu USA kohta, sest Euroopa kohta info puudub. Aga pole põhjust eeldada, et Apple meile erandi teeks.

Hetkel ei suutnud ma veebist välja kaevata infot selle kohta, et milline on Samsungi hinnapoliitika konkureeriva Gear IconX osas, kui ülalkirjeldatud olukordi ette tuleb. Kas keegi oskab kommenteerida?