Eks töömehed on nelinurkseid auke ennegi seina puurida üritanud, aga varem ikkagi üsna ebamugavaid tööriistu kasutades. Tänavuse aasta leiutiseks on nähtavasti just siin videos nähtav - nn neliksaag (Quadsaw), mis kinnitatakse trelli otsa ja millega puuritakse nelinurkseid auke seina.

Selle imeseadme leiutajaks on Eritreast pärit mehaanikainsener Michael Sebhatu, kes pidi immigrandina tegema paigaldajatöid Londonis tegutsevas köökide paigaldamisfirmas, ja otsustas oma töö parandamiseks lõpuks ka haridusele vastava panuse anda.

Igatahes videost võib järeldada, et kipsplaadist seina nelinurksete aukude puurimiseks on Quadsaw igati tõhus seade. Tõenäoliselt tuleks see seade toime ka tugevamate materjalidega. Igatahes töömehele võib seadmest saada väga vajalik abimees.

Sebhatule tuli appi ka Ean Brown, kellega koos on nad asutanud Quadsaw-nimelise firma ja turustavad nad seda patenteeritud seadet hinnaga 199 naelsterlingit (238 eurot). Ja on arvata, et juba ainuüksi Suurbritannias neil ostjaist puudu ei tule. New Atlas väidab, et kuna riigis lõigatakse seina ligemale 200 miljonit nelinurkset auku, aitaks see seade säästa lausa 320 miljonit naelsterlingit aastas.

Vaata nende lehekülge: https://quadsaw.com/