Dodo luustik osteti ära 280 000 naela ehk peaaegu 330 000 euro eest ning see rändas erakogussse. Hinnaline skelett ei olnud siiski tervenisti ühe linnu oma, vaid selle oli nelja kümnendi vältel kokku pannud üks (ilmselgelt väga tõsine) dodo-fänn. BBC teatab, et skelett, mille ta kokku pani, ei ole täielik, vaid on seda 95% ulatuses. Üht-teist on siiski puudu.

Dodo kadus meie planeedilt 17. sajandil ning eeldatavasti oli linnuliigi väljasuremise põhjuseks inimtegevus. Linnust on säilinud küll pilte, ent teadlased ütlevad, et keegi ei tea öelda, kui täpsed need tegelikult on. Lennuvõimetu, kalkunist suurem lind elas India ookeanis asuval Mauritiuse saarel ning eurooplastest kohtusid sellega esimesena portugali meresõitjad 16. sajandi alguses. Vähem kui kakssada aastat hiljem olid inimesed ja nende poolt saarele toodud loomad lennuvõimetu linnu maamunalt igavikku saatnud.

Dodo.

Tolleaegsete kirjelduste, piltide ja luustike põhjal arvatakse, et dodo võis kaaluda 23 kg, ta sulestik oli sinakashall, linnul oli suur pea ja võimas nokk; lisaks pisikesed kasutud tiivad, jämedad jalad ja krussis sabasulgede puhmas. Linnust on tänaseks säilinud vähe - pea ja jalg Oxfordis, jalg Briti muuseumis, teine pea Kopenhaagenis ning erineva täiuslikkuse astmega skeletid paljudes teistes Euroopa muuseumides, USA-s ja Mauritiusel.