Niisiis, milliseid pildistamisaparaate meil enim ostetakse, kui tootjate või mudelite populaarsus ja muud subjektiivsed tegurid kõrvale jätta?

Järgnev info põhineb aasta esimese kümne kuu statistikal ning muidugi võib juhtuda, et viimase kahe kuu jooksul lisandub üllatusi.

5. Fujifilm X30
4. Sony DSC-RX100
3. Panasonic Lumix DMC-FT30
2. Sony DSC-W830
1. Canon Digital Ixus 175

Kompaktkaamerad on nutitelefonide kõrval jätkuvalt kõige populaarsemat tüüpi kaamerad, sinna ei ole midagi parata. Seda enam, et siia segmenti kuuluvad tegelikult nii soodsad osuta-ja-vajuta kaamerad, korralikud reisikaamerad ja videokaamerate asendused kui ka professionaalidele suunatud tõsised tööriistad.

See omakorda on teinud käesoleva aasta kompaktkaamerate segmendi müügistatistika väga huvitavaks, kuna nimekirja eesotsas ei olegi tegelikult ainult need kõige soodsamad ja lihtsamad kaamerad, kommenteerib Photopointi ajaveeb.

5. Nikon D5300
4. Canon EOS 700D
3. Canon EOS 1200D
2. Pentax K-50
1. Nikon D3300

Nimistus joonistus välja see, et kõige soodsam on ka kõige enam ostetud; vast ka seepärast ostetakse esindustest pigem Golfi nimelisi väikeseid Passateid ja ka päris-Passateid, mitte kahemiljonilise hinnasildiga Bentley logoga Passateid.

Samas, hea on ka näha, et top-5 sisse mahub neid kangemaid-vägevamaid mudeleid ning tõsisem fotograafia on jätkuvalt au sees, kommenteerib Photopointi ajaveeb.

5. Sony a5100
4. Sony a6000
3. Fujifilm X-A2
2. Fujifilm X-T10
1. Sony a5000

See, et viiest populaarseimast kaamerast kolm on Sony ja kaks Fujifilmi toodetud – seda ei osanud üldse ette näha.

Teisest küljest, arvestades millist panust panevad tootjad oma kaamerate arendamisse (ka mitu aastat hiljem väljastatakse tarkvarauuendusi uute funktsioonidega) - see kõik tõstab tarbijate usaldust nende tootjate vastu ning ühel heal päeval ületavad ka hübriidkaamerate müüginumbrid peegelkaamerate omi.

Teisest küljest vaadates – see nimekiri on väga teistsugune võrreldes 2015. aasta omaga, kus top5-e mahtusid ainult Olympus ja Sony, kommenteerib Photopointi ajaveeb.