Tampere Rantaväylä tunnel on 2327 meetrit pikk (ehk seda ei anna siiski võrrelda naaberriigi Norra pikima, 24,5-kilomeetrise Lærdali tunneliga), kuid Soome rekord on sellega purustatud, seni oli Soome pikim maanteetunnel 2230-meetrine Karnaiste tunnel, mis avati 2009.

Uus tunnel, mis avati Tampere linnas esmaspäeva ja teisipäeva vahelisel ööl, koges küll ka esimesel päeval oma esimest ummikut, sest nähtavasti igaüks tahtis uut tunnelit ka ise ära proovida. Edaspidi peaks see siiski linna transpordiprobleeme oluliselt parandama.

Ööpäevas arvestatakse tunnelis 30 000 autoga, kuigi avapäeva suur koormus käiski tunnelile pisut üle jõu. Ilmnes, et tunnel tõmbab liiklust hästi, aga sisse- ja väljasõiduteed mitte.

Idapoolse sissepääsu kohal on ka kunstiteos Falls, mis kujutab endast seitset 5,4 meetri kõrgust valgussammast. Tammerkoski linnaosa all aga on tunnelis veel omaette valguspannoo. Lisaks on tunnelisuude ees asuvad õhuvahetussüsteemid kaunistatud kunstnik Jan-Erik Anderssoni kavandi Tuli ja Vihm järgi.

Kahes paralleelses tunnelis on mõlemal suunal kaks rada, millel kiiruspiirang küll 60 km/h. Tunneli ehitamine läks maksma kokku 198 miljonit eurot, aga erakordsena selliste avalike hangete korras valminud ehituste seas, valmis tunnel pool aastat enne tähtaega.

Ehitajad võivad nüüd arvestada lausa soolase preemiarahaga. Ajavõit ei tulnud siiski tormamisega, vaid pigem sellega, et alguses oli arvestatud töid oluliselt keerukamaks, kui tegelikult välja tuli. Tööd algasid aastal 2013. Kummagi tunneliaugu laius on 14 meetrit, kõrgus 7,5, kuigi sõita saavad seal kuni viie meetri kõrgused masinad.

Muide, Soome pikim tunnel on lausa maailmas teisel kohal, kui arvestada akvedukte. 120-kilomeetrine Päijänne tunnel transpordib joogivett lõunast Kesk-Soome aladele, aga maanteetunnelitega selle ülesandeid siiski võrrelda ei anna.