Rootsi popihiid ABBA lõpetas oma eduka karjääri peaaegu 35 aastat tagasi. Sestsaadik on nende suurepärased poplood jätkuvalt püsinud väärika osana muusikaajaloost ja nende väärtus on ehk isegi ajaga kasvanud. Ent ansambliliikmed ise on kõigile pakkumistele uuesti kokku tulla vastuseks andnud resoluutse "ei".

Nagu ABBA facebooki leht teada annab, on ses vallas nüüd omalaadne muutus tulekul: ehkki tänaseks seitsmekümnendate eluaastate piirimaile jõudnud muusikud lihast ja luust inimestena tõesti enam koos esinema ei hakka, teatasid nad, et bändist valmib hologrammversioon. Consequence of Sound teatab, et projekti juhib meelelahutusvõlur Simon Fuller, kelle loodud on näiteks sellised saateformaadid nagu American Idol ja So You Think You Can Dane. "Me avastame uut tehnoloogilist maailma," teatas Fuller. "Virtuaalreaalsus ja tehisintellekt on selle olulisimad uued osad ning need võimaldavad meil luua uusi meelelahutuse vorme ja sellist sisu, mida me varem poleks ettegi kujutada osanud."

Holo-ABBA esimesed etteasted saavad toimuma järgmisel aastal. Kõik bändi eksliikmed - Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, ja Anni-Frid Lyngstad - võtavad loomeprotsessist osa, et virtuaalansambel ikka ehtne tunduks.

Varem on hologramme loodud näiteks Whitney Houstonist, Ronnie James Diost, Andy Kaufmanist ja isegi Cincinnati loomaaias tapetud ja pärast surma meemistaariks saanud gorillast Harambest.