Soomustatud, roomikutel liikuv 155-mm lasketoruga haubits K9 on arvatavasti Soome järgmiste relvahangete nimekirjas. Eesmärgiks on hankida just suurtükke, millega oleks võimalik tulistada 40 kilomeetri kaugusele. Põhjalik testimine algab küll novembris Rovajärvis kahuriväelaste õppelaagris, masinale on ka kohalik kontroll tehtud ja tõestatud, et Soome laskemoon on sellel kasutatav.

Kui see haubits peaks ostetama, läheks see nn sõjaaja mehaniseeritud kiirreageerimisjõudude kasutusse, kes oleks paremini varustatud väeliik Soomes. Uus relvahange on välja kuulutatud just selleks, et vananenud Vene päritoluga relvastust maha võtta.

Samsung asutas oma täpsustehnikale, kaameratele, lennukimootoritele ja sõjatehnikale keskendunud haru Samsung Techwin 1977. aastal, mullu müüdi see küll maha Hanwha grupile. K9 haubitasid on Lõuna-Korea ise kasutanud 1999. aastast, Soome valmistub ostma juba kasutatud relvastust, kuigi otsust veel sel aastal ei tehta. Hinnavahemik hankele on ette nähtud 0 kuni 100 miljonit eurot, kuigi on arvata, et päris tasuta Soome neid siiski ei saa.

K9 oli eelistatud, sest neid kasutatud suurtükke on võimalik osta korraga suuremas koguses. Kui palju, on veel kõneluste teema. Kuid vanu suurtükke vananeb 2020. aastaks siiski palju kiiremas tempos, kui uusi hankida suudetakse.

K9 on omapärane suurtükk, sest sellega käib kaasas ka soomustatud masin K10 laskemoona etteandmiseks.
K10 - laskemoona etteandmise masin